Groenrijk zomergoed 728
 1. Deze zomer weer buurten

  Heemkundekring Op de Beek organiseert deze zomer voor het veertiende jaar buurtmiddagen. Iedereen is welkom om gezellig aan te schuiven op de donderdagen 4 en 18 juli en 1 en 15 augustus.
  Deze zomer weer buurten
  (Archieffoto)

  Buurten is een oude traditie uit de tijd dat het nieuws nog van mond tot mond ging. Men moest het horen van anderen, die het weer van anderen hadden. Bovendien zochten de mensen ook het gezelschap en de gezelligheid die dit buurten met zich mee bracht.

   

  Zes jaar geleden nam Wout Timmers het coördinatie-stokje van het buurten over van initiatiefnemer Piet de Nijs. Het is inmiddels al jaren een succesnummer met vaste klanten en een beker koffie, thee en een koekje. Timmers zorgt ook altijd voor interessante gespreksonderwerpen, hoewel de ervaring leert dat niet iedereen zich laat sturen.

   

  Naast de ‘oude bekenden’ hoopt de heemkundekring weer nieuwe gezichten te verwelkomen om mee te buurten. Om samen van gedachten te wisselen over de voorbije periode en te praten over verwachtingen voor de toekomst van het dorp. 

   

  De buurtmiddagen zijn op donderdag van 14.00 tot 16.00 uur. Anders dan voorgaande jaren vinden ze niet elke keer op een andere locatie plaats. Uitgezonderd 1 augustus – dan is het te doen bij de Nispenhoeve aan de Beeksestraat 76 – vinden de buurtmiddagen plaats bij Museum De Rijf aan de Brielsedreef 39A.

  Dinsdag 18 juni 2019
  PrinsenbeekHeemkundekringMuseum De RijfbuurtenNispenhoeve
  Deze zomer weer buurten
  (Archieffoto)
  0
  Reacties