Groenrijk vaderdag
 1. De Kuil vanaf 10 juli open

  Stichting Zwembad De Kuil verwacht dat er vanaf zaterdag 10 juli weer kan worden gezwommen in de Prinsenbeekse zwemplas, schrijven de vrijwilligers op Facebook. De kwaliteit van het zwemwater is aan het verbeteren; het 'negatieve zwemadvies' van de Provincie Noord-Brabant in verband met blauwalg is eind mei afgezwakt naar een 'waarschuwing voor blauwalg'.
  De Kuil vanaf 10 juli open

  Het is de bedoeling om bij goed weer de weekenden van 10 en 17 juli open te zijn, evenals de woensdagen 14 en 21 juli. Tijdens de schoolvakantie, van zaterdag 24 juli tot en met zondag 5 september, is het zwembad bij goed weer dagelijks geopend.

   

  Net als vorig jaar moeten bezoekers reserveren. Er is deze zomer op het terrein ruimte voor maximaal duizend bezoekers. De entree bedraagt een euro. Voor regelmatige updates: zie Facebook

   

  Er is nog steeds behoefte aan uitbreiding van het aantal vrijwillige toezichthouders en badmeesters. Reageren kan via vrijwilligers@dekuilprinsenbeek.nl

   

  Omdat de blauwalgsoort hier, Planktothrix rubescens, profiteert van koude omstandigheden verwacht het waterschap dat naarmate de zomer vordert, de blauwalg zich naar het diepe gedeelte van de plas verplaatst. Hierdoor hebben zwemmers er geen last meer van aan de oppervlakte en kan er dan veilig gezwommen worden. De zwemstatus wordt elke twee weken bijgewerkt. Die is te bekijken via www.zwemwater.nl.

  Zondag 06 juni 2021
  Prinsenbeekzwembad De Kuilblauwalgzwemmen
  De Kuil vanaf 10 juli open
  0
  Reacties