Trined 728
 1. De Grote Optocht

  De Grote Optocht van Boemeldonck start zondag 23 februari om 13.00 uur. Hieronder wat informatie van de Beeckse Algemene Karnavalsstichting (BAK) over het opstellen, de jurywagens en de prijsuitreiking. En nog enkele verzoeken aan de dorpsbewoners en het publiek.
  De Grote Optocht

  Door BAK van Boemeldonck

  De deelnemers aan de Grote Optocht moeten opstellen in de volgende straten: Middenweg: C, D en E, Vianendreef: B wagens, 2e gedeelte Groenstraat: A wagens, 1e gedeelte Groenstraat: winnaars van de Kinderoptocht. We ritsen vanaf de hoek Groenstraat/Middenweg/Vianendreef, volg hier de aanwijzingen van de commissarissen op.

   

  Jurywagens

  De jurywagens, bij de doorkomst over de Markt, staan voor de A- en B-categorie tegenover Roovers Schoenhandel naast 'de huiswerkbegeleiding' en voor de C, D en E ter hoogte van de ingang van het kerkhof. Voor de tweede doorkomst wordt de A- en B-categorie gejureerd vanaf een jurywagen bij de voormalige Boerenbond aan de Haverdijk en de C, D en E ergens langs de optocht. Voor alle deelnemers geldt dat de optocht eindigt voorbij de jurywagen bij de voormalige Boerenbond. De wagens in de A- en B-categorie rijden rechtdoor de Loopstraat in. Via het kerkplein wordt het wagenshowterrein opgereden. De overige deelnemers gaan de Valdijk in.

   

  Prijsuitreiking

  De prijsuitreiking is vanaf 19.30 uur in De Drie Linden. Te beginnen met de C-categorie en vervolgens de D-, E-, B- en A-categorie. De aanvangstijden zijn als volgt:

  • C 19.30-20.15 uur;
  • D 20.15-20.45 uur;
  • E 20.45-21.00 uur;
  • B 21.00-22.10 uur;
  • A 22.10-23.30 uur.

   

  Route vrij

  Zondag wordt de route van de Grote Optocht om 10.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Als u op of binnen de route woont en visite verwacht, vraag dan of ze voor 10.00 uur komen. Dan kunnen ze uw woning nog bereiken, daarna niet meer per auto. Wij vragen medewerking om zowel zaterdag tijdens de Kinderoptocht als zondag tijdens de Grote Optocht de route vrij te houden van auto’s en andere voertuigen.

   

  Zorg dat uw voertuigen zaterdagmorgen niet meer op het marktplein staan. Dan bouwen we het terrein voor de wagenshow op.

   

  Langs de kant

  We verzoeken het publiek om de muziek langs de kant van de optocht niet te hard te zetten. Datzelfde verzoek hebben we ook aan de clubs met karnavalswagens gedaan. Het is belangrijk dat er geen brandende vuurkorven of iets dergelijks worden geplaatst. De geur van brand veroorzaakt paniek in karnavalswagens, omdat men denkt dat er brand is uitgebroken.

   

  Tevens het verzoek van de politie om niet uit glas te drinken, maar uit blik of plastic.

   

  Langs de gehele optochtroute zijn er voldoende gelegenheden om u te voorzien van een hapje en een drankje. Evenals vorig jaar heeft de BAK van Boemeldonck een extra verzoek aan alle mensen die de optocht bezoeken en er langs de kant een gezellige boel van maken: Neem a.u.b. uw eigen rommel mee naar huis of gooi het in de vuilnisbaaken, die voldoende aanwezig zijn. Bedankt voor uw medewerking.

   

  Mindervaliden

  Mindervaliden krijgen de mogelijkheid om de Grote Optocht op de Markt te bekijken. Hiervoor zijn speciale kaarten beschikbaar, zodat de auto's bij de Markt kunnen komen. Ze zijn verkrijgbaar bij de Sik van de BAK.

  Vrijdag 21 februari 2020
  PrinsenbeekcarnavalBoemeldonckoptocht
  De Grote Optocht
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.