Regiobank bedrijfshypotheek 728
 1. Dak vol zonnepanelen

  De Drie Linden is klaar voor de toekomst. Kort voor het feest ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan op zaterdag 22 september liggen ook alle 556 zonnepanelen op het dak. Vandaag is nog de afwerking en maandag wordt het werk opgeleverd. Hiermee is een grote verduurzamingsoperatie afgerond.
  Dak vol zonnepanelen
  (Foto: Ed Holdorp, Van Dijnsen)

  De gemeente heeft het gebouw deze zomer gemoderniseerd en energie neutraal-gemaakt. Op de feestdag krijgt het gebouw het energie-predicaat A.

   

  De firma Van Dijnsen uit Breda heeft de klus met de zonnepanelen geklaard. Het is voor het bedrijf een van de vele gemeentepanden die het mag voorzien van panelen, ook op het NAC-stadion. In een week tijd lagen ze erop, vertelt projectleider Ed Holdorp van Van Dijnsen. Overigens na een voorbereidingstraject van drie maanden. De verwachte opbrengst is 140.000 kW/h, vergelijkbaar met het energieverbruik van veertig huishoudens, legt hij uit. In combinatie met alle andere energiebesparende maatregelen moet het nieuwe dak een energieneutraal sport- en welzijnsgebouw in Prinsenbeek opleveren.

   

  De Gemeente Breda wil de komende jaren in totaal 69 gebouwen verduurzamen, een investering van 18,6 miljoen euro. Bij De Drie Linden werd eerder al energiezuinige verlichting aangebracht. De afgelopen maanden zijn de kozijnen van de voorgevel voorzien van tripel glas. De gevels van de turnhal en judozaal kregen extra isolatie. Alle platte daken zijn voorzien van extra isolatie en nieuwe dakbedekking. En nu zijn er dus op de platte daken van sporthal, grote zaal, turnhal en judozaal zonnepanelen gelegd. Voor de ventilatie van het gebouw zijn diverse luchtbehandelingskasten met warmteterugwinning (warmtepomp) geïnstalleerd. Het gebouw kon, behalve in de zomervakantie, tijdens de werkzaamheden gewoon worden gebruikt.

   

  Jubileumfeest

  Zoals De Drie Linden een gebouw is voor alle dorpsbewoners, moet ook het jubileumfeest op zaterdag 22 september iedereen wat te bieden hebben, vindt Stichting De Drie Linden. Het wordt daarom een programma voor alle leeftijden. Met een film over Prinsenbeek halverwege de vorige eeuw, een optreden van harmonie Amor Musae en demonstraties van diverse sportverenigingen. De BAK van Boemeldonck is er en de gemeente staat er met een informatiekraam over verduurzaming van woningen. Muzikaal wordt de dag opgeluisterd door de kapel Nou En?!. Ook vlogger Marnick Vlemmix doet De Drie Linden aan voor een ‘meet & greet’ en het spel Fortnite. Om 20.00 uur begint dan de ‘Stand Up Comedy Night @ De Drie Linden’, met optredens van Christian Pielich, Eric Goossen, Bert Kleijweg en Reinier Meijer. Kaartjes voor deze avond (inclusief twee consumptiebonnen) zijn à € 5 verkrijgbaar via www.stichtingdedrielinden.nl. Zie ook Facebook voor meer informatie.

  Donderdag 13 september 2018
  PrinsenbeekDe Drie Lindenzonnepanelenverduurzamen
  Dak vol zonnepanelen
  (Foto: Ed Holdorp, Van Dijnsen)
  0
  Reacties