Groenrijk zomergoed 728
 1. Clubhuis HCP met veel hout en glas

  Het ontwerp van het nieuwe clubhuis van Hockeyclub Prinsenbeek (HCP) is uitgevoerd met veel hout en glas, en de terrassen zijn volledig gericht op het zuiden en westen. Dit staat in een flyer voor de omwonenden, die het bestuur heeft verspreid omdat de plannen een definitief stadium hebben bereikt.
  (Impressie: Architect Arend Groenewegen)

  HCP wil een nieuw clubhuis ter vervanging van de weinig duurzame, te kleine accommodatie uit 1988 met asbesthoudende golfplaten.

   

  Het bestuur en de algemene ledenvergadering hebben besloten om Architect Arend Groenewegen uit Prinsenbeek opdracht te geven voor het ontwerpen van een nieuw clubhuis dat beter en mooier past bij HCP en de omgeving. De ontwerpuitgangspunten waren hoge duurzaamheid en volgens de laatste stand van de techniek.

   

  Zonnepanelen en sedum

  Er is gekozen om het op het zuiden gerichte dakvlak vol te leggen met zonnepanelen. Aan de Postbaanzijde komt een sedum dakbedekking, die zorgdraagt voor een mooi groen aanzicht, een betere waterbuffer en tevens verkoeling geeft aan het binnenklimaat. Verder wordt het pand gasloos; het wordt verwarmd middels een warmtepompsysteem.

   

  Het is de bedoeling om in juli de aanvraag omgevingsvergunning in te dienen en in november te starten met slopen en bouwen. De verwachte oplevering is in juni 2022. Dat is dan nog aan het einde van het jubileumseizoen; op 21 november 2021 bestaat HCP vijftig jaar.

   

  Waterveld

  Behalve het clubhuis wordt ook het achttien jaar oude B-veld vervangen voor een waterveld. Verder dient het terrein te worden verduurzaamd middels een investering in ledverlichting, zonnepanelen en een warmtepomp. In totaal zal het nieuwe, grotere clubhuis van de club met 740 leden ruim één miljoen euro gaan kosten. De totale investering bedraagt ruim 1,75 miljoen euro. Een fors deel daarvan wordt gedekt door een subsidie van het ‘Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties’ en een gemeentelijke subsidie op basis van de investeringsregeling buitensport. De eigen inbreng is ruim 81.000 euro en voor het resterende bedrag werden borgstellingen gevraagd.

  Donderdag 17 juni 2021
  PrinsenbeekHCPHockeyclub Prinsenbeekclubhuisarchitectnieuwbouw
  (Impressie: Architect Arend Groenewegen)
  0
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.