Groenrijk 72 111120
 1. Carnavalscollectief wil Boemeldonck mooi aankleden

  'Samen zoeken we naar mogelijkheden om dit jaar, maar wellicht ook de komende jaren ons dorp mooi aan te kleden in de aanloop naar én tijdens carnaval.' Dat is insteek van de nieuwe Beekse Karnavals Vereniging (BKV) die op initiatief van verschillende bouwclubs is opgericht. De initiatiefnemers van dit carnavalscollectief leggen het uit:
  • (Foto: Beekse Karnavals Vereniging)

  Door Beekse Karnavals Vereniging

   

  De aanloop naar Karnaval 2021

  Huidige situatie

  Zoals bekend heeft de Beeckse Algemene Karnavalsstichting (BAK) besloten dat dit jaar het grootste deel van de activiteiten niet door zal gaan. Over een aantal activiteiten wordt nog nagedacht en volgt later een besluit. In ieder geval helaas geen Grote Optocht en ook geen Kinderoptocht dit jaar.

   

  Voor veel liefhebbers van ons Karnaval betekent dit dat er dit jaar veel minder activiteiten zullen zijn in de bouwplaatsen, repetitieruimtes en schuurtjes.

   

  Beekse Karnavals Vereniging

  Op initiatief van verschillende bouwclubs is de Beekse Karnavals Vereniging (BKV) ontstaan. Een groep die nadenkt over hoe ons dorp eruit moet komen te zien in de aanloop naar, en tijdens Karnaval. Inmiddels zijn er bij dit ‘karnavalscollectief’ al vele clubs aangehaakt. A- en B-clubs, maar ook groepen, individuen en clubs uit de Kinderoptocht. Tevens zoekt het collectief contact met basisscholen en kapellen en hopen de deelnemers dat ook andere karnavalsliefhebbers zich willen aansluiten. ‘Iedereen die ons Karnaval een warm hart toedraagt is welkom.’

   

  Doelstelling

  Samen zoeken we naar mogelijkheden om dit jaar, maar wellicht ook de komende jaren ons dorp aan te kleden in de aanloop naar én tijdens Karnaval. Vanzelfsprekend is de BAK op de hoogte van dit initiatief en geeft die aan dit te waarderen en waar mogelijk ondersteuning te willen bieden.

   

  Overleg

  Middels ‘Teams’ is dit ‘karnavalscollectief’ de afgelopen weken meerdere keren online bij elkaar gekomen om te overleggen. De vraag die de deelnemers zichzelf gesteld hebben is: ‘Hoe kunnen we ondanks de coronamaatregelen op een veilige manier bijdragen in de aankleding van het dorp om tóch het gevoel van karnaval te krijgen?’

   

  Inspiratie

  Inspiratie wordt gehaald uit de wijze waarop straten in de decembermaand versierd worden, maar ook uit het kunstwerk wat een aantal jaren steeds net voor karnaval op de rotonde is geplaatst. En uiteraard ook uit gevels en huizen die versierd worden met clubvlaggen in aanloop naar karnaval.  Een recente actie rondom Halloween is ook een mooi voorbeeld van hoe we als dorp bekijken wat er wél kan.

   

  Onzekerheid

  Bekend is wel dat de ontwikkelingen met betrekking tot corona momenteel niet helemaal meezitten en er onzekerheid bestaat over de komende periode. Dit neemt niet weg dat er wel voorbereid, uitgedacht en uitgetekend kan worden.

   

  Wanneer en hoe is allemaal niet zeker, maar wachten en pas in actie komen als de ontwikkelingen gunstig zijn, resulteert er waarschijnlijk in dat het of te laat is of, niet meer motiverend is om iets op te pakken. Dit sluit aan bij de oproep van burgemeester Depla om voorbereid te zijn op de periode waarin er weer meer mogelijk is.

   

  De BKV gebruikt deze tijd dan ook om samen te kijken naar wat wel of niet mogelijk is. Hierbij vindt ze het erg belangrijk dat iedere karnavalsliefhebber kan meedenken. Jong of oud, wel of geen lid van een club of kapel. Geen competitie-element, maar als trotse Boemeldonckers gebroederlijk optrekken en binnen de mogelijkheden ‘iets’ doen om ons karnaval niet ongemerkt voorbij te laten gaan.

   

  Ideeën

  Gedurende alle overleggen zijn mooie initiatieven ontstaan die positief worden ontvangen, en coronaproof mogelijk lijken te zijn. In diverse werkgroepen wordt hierover verder gedacht en worden details uitgewerkt. Daar waar mogelijk zal de BAK bekijken op welke wijze zij kan ondersteunen en samenwerken.

   

  Op de hoogte blijven?

  Op korte termijn maakt de BKV meer details bekend over de mogelijkheden en wil ze binnen die mogelijkheden ‘aan de slag’ gaan. Informatie is te vinden op de website www.beeksekarnavalsvereniging.nl. Tevens zijn hier de links naar de betreffende social mediakanalen te vinden.

   

  Contact opnemen

  De BKV staat altijd open voor suggesties, tips of een goed gesprek. Wil jij meedenken? Neem contact op met Bastiaan van Aert of Remco Beekers via info@beeksekarnavalsvereniging.nl

  Vrijdag 13 november 2020
  PrinsenbeekcarnavalBoemeldonckversieren
  • (Foto: Beekse Karnavals Vereniging)
  Reacties