Groenrijk 728 sept
 1. Buurtbus Prinsenbeek-Etten-Leur rijdt gewoon

  De buurtbus tussen Prinsenbeek en Etten-Leur rijdt gewoon, benadrukt voorzitter Jack Foesenek van Buurtbusvereniging Lijn 216. Hierover is verwarring ontstaan na berichtgeving elders, vertelt hij.
  Buurtbus Prinsenbeek-Etten-Leur rijdt gewoon

  De bus reed tijdens de coronatijd niet, maar sinds maart is de dienstregeling weer opgepakt. ,,Er is dan ook geen sprake van opheffen van de dienstregeling’’, stelt adviseur mobiliteit van de gemeente Gerben Geijsel. 

   

  In een raadsbrief van 7 september staat dat vanwege het afgenomen aantal reizigers wel andere dienstregelingen in de regio zijn beperkt of opgeven, en ook dat het voorzieningenniveau komend jaar nog wat wordt teruggeschroefd. Maar voor de buurtbus tussen Prinsenbeek en Etten-Leur verandert er niets.

   

  Breda-Zevenbergen

  De terugloop van reizigers heeft wel gevolgen voor de buslijn Breda-Zevenbergen. Op één van de twee lijnen gaat de bus vanaf 9 januari 2022 in de daluren van twee naar één keer per uur en wordt deze lijn zaterdag opgeheven. ,,Als de reizigers toenemen dan schakelen we weer bij’’, aldus Geijsel.

   

  De buurtbus rijdt van maandag tot en met zaterdag elk uur tussen Prinsenbeek (fietsbrug) en Etten-Leur (winkelcentrum). Voor informatie over alle opstaptijden van Buurtbus Lijn 216: klik hier.

  Woensdag 15 september 2021
  PrinsenbeekBuurtbusEtten-Leur
  Buurtbus Prinsenbeek-Etten-Leur rijdt gewoon
  0
  Reacties