1. Buurt niet blij met bouwplan Hoppen op terrein pastorie

  Projectontwikkelaar Jan Hoppen heeft met zijn bedrijf N.G.D. 2018 de pastorie met het stiltecentrum aan de Markt in Prinsenbeek gekocht van Parochie OLV ten Hemelopneming. Hij wil hier een complex met dertien appartementen bouwen. Dit melden naaste buren van het terrein, die niet blij zijn met de plannen zoals die er nu liggen.
  Buurt niet blij met bouwplan Hoppen op terrein pastorie

  Vooral de hoogte van het gebouw vinden ze erg bezwaarlijk. Het is de bedoeling om een complex met drie woonlagen neer te zetten, is hen tijdens een informatiebijeenkomst medegedeeld. ,,Omdat het terrein een meter hoger ligt dan de aangrenzende tuinen, betekent dit een muur van tien meter’’, aldus een bewoner van het Peperbos, die verwacht hierdoor haast geen zonlicht meer in de tuin te krijgen.

   

  Veel van de aangrenzende woningen zijn nog niet zo lang geleden van eigenaar gewisseld. De meeste kopers wisten niet beter dan dat er een stiltecentrum achter hun woning was. Ze zijn geschrokken van de plannen en zijn bang voor feitelijke schade, bijvoorbeeld bij het aanleggen van de geplande parkeerkelder. Ook vrezen ze overlast van terugkaatsend geluid van de A16 en waardevermindering van hun woningen.

   

  Belanghebbende bewoners van het Peperbos en de Markt trekken samen op ‘om te komen tot een leefbare oplossing’. Ze hopen dat de projectontwikkelaar hen tegemoet wil komen in hun bezwaren en willen er het liefst samen met hem uitkomen. Maar ze hebben vooralsnog niet de indruk dat Hoppen luistert naar hun wensen. Hij heeft wel wijzigingen voorgesteld, zoals hogere ramen en begroeiing van de gevel, maar die zijn volgens hen onvoldoende. Binnenkort plannen ze weer een gesprek.

   

  Uitvaartverzorger Jan Reedijk, die de ruimte voor Afscheidshuys d’Beek van de parochie huurt, had ook kenbaar gemaakt het perceel te willen kopen, maar heeft geen kans gehad, zegt hij. ,,Wij zijn volledig door de parochie genegeerd.’’ Zijn plan was om het stiltecentrum daar te behouden en een maatschappelijke huurder te zoeken voor het andere stuk van de pastorie.

   

  Volgens Ronald Witte van het parochiebestuur waren er twee gegadigden voor het perceel, allebei projectontwikkelaars en allebei met een plan voor een niet-maatschappelijke bestemming. Er is met beiden gesproken en Hoppen had volgens Witte het beste bod. In het verleden is volgens hem wel onderzocht of er geen maatschappelijke bestemming voor die locatie kon worden gezocht, maar de uitkomst was dat dit onvoldoende financiële middelen zou opleveren om de kerk te kunnen verbouwen. Die moet immers ook ruimte gaan bieden aan de activiteiten die nu nog plaatsvinden in de pastorie.

   

  Het verbaast uitvaartverzorger Reedijk dat Jan Hoppen nog geen contact met hem heeft gezocht. ,,Een kleine drie weken geleden werd hier al wel archeologisch onderzoek gedaan, terwijl wij officieel van niets wisten.’’ Hij steunt de buurt in het verzet tegen het huidige plan. Voorlopig blijft zijn afscheidshuis gewoon op die locatie. En mocht zijn stiltecentrum daar uiteindelijk toch moeten verdwijnen, dan is hij zeker van plan om een alternatieve plek in het dorpscentrum te zoeken. ,,Wij zitten en blijven op de Beek. De bewoners moeten hun overleden familieleden in hun eigen dorp kunnen blijven opbaren.’’

   

  Jan Hoppen wil na herhaalde verzoeken nog niet reageren op vragen van Prinsenbeeknieuws.nl.

  Zaterdag 11 augustus 2018
  PrinsenbeekprojectontwikkelaarpastorieparochieappartementenPeperbos
  Buurt niet blij met bouwplan Hoppen op terrein pastorie
  Reacties