1. Brocante Markt met opgespaarde 'schatten’

  (Foto's: Kenia Scholingsproject Prinsenbeek)
  Voor het vierde jaar houdt stichting Keniawinkeltje Prinsenbeek een Brocante Markt. ,,We hopen weer op een grote opkomst.'' Dit zegt initiatiefneemster Ria Bekkers van het Kenia Scholingsproject Prinsenbeek, dat door het Keniawinkeltje wordt gefinancierd. 

  Door Marjan van der Laken

  ,,Onze brocante is inmiddels een begrip in de regio; ruim zevenhonderd bezoekers wisten ons vorig jaar te vinden. We hebben met de Nispenhoeve van de familie Heller in de Beeksestraat dan ook een prachtige locatie tot onze beschikking. De vrijwilligers zijn nu druk bezig om al onze opgespaarde 'schatten' uit de winkel en de depots te verzamelen voor de verkoop. Want in de loop van het jaar is er weer veel geschonken door al diegenen uit de omgeving die het Keniawinkeltje een warm hart toedragen.’’

   

  Schilderij van Richard Lemaire

  Tevens kunnen de bezoekers tijdens het Brocante-weekend een bod doen op een schilderij van de Prinsenbeekse schilder Richard Lemaire, ter beschikking gesteld door de familie van de kunstenaar. Ook deze opbrengst is voor het Kenia Scholingsproject. De hoogste bieder wordt eigenaar en kan na betaling het kunstwerk mee naar huis nemen.

   

  Vloeren

  Onze financiële ondersteuning in Kenia blijft hard nodig. Vorig jaar is met de opbrengst van de Brocante Markt de aanleg van een waterput medegefinancierd. Die inmiddels gereed is. De opbrengst is dit jaar voor verharding van de vloeren in de schoollokalen van de Ojienda Primary School in Awasi in West-Kenia.

   

  De Brocante Markt vindt plaats in De Nispenhoeve aan de Beeksestraat 76 te Prinsenbeek. De markt is geopend op zaterdag 29 en zondag 30 juni van 11.00 tot 16.00 uur. Entree €1 (inclusief consumptie). Kinderen gratis toegang. Voor de kinderen is er een zoekspel. Fietsen stallen op het erf. Auto's kunnen parkeren in de omgeving. Het terrein is begaanbaar voor mindervaliden. https://www.keniascholingsproject.nl/ en Facebook.

  Woensdag 19 juni 2019
  PrinsenbeekKeniawinkeltjeKeniascholingsprojectBrocante Markt
  (Foto's: Kenia Scholingsproject Prinsenbeek)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.