1. Bredaas kampioen Cruyff Courts

  Een vriendenteam uit groep acht van basisschool De Griffioen in Prinsenbeek is afgelopen woensdag Bredaas kampioen Cruyff Courts 6 vs 6 geworden, melden de enthousiaste kampioenen. De negen voetballers spelen op zondag 26 mei de landelijke halve finale, wederom in Breda.
  Bredaas kampioen Cruyff Courts
  (Foto: Familie De Bruijn)

  Duncan, Joran, Rik, Tijs, Thomas, Melvin, Thieu, Milan en Jasper vormen een vriendengroep, vertelt Jasper (12). Toen iemand van Breda Actief op school langskwam voor het Cruyff Court kampioenschap besloten de sportieve jongens om mee te doen. Ze regelden alles zelf, van de inschrijving tot de coach.

   

  In maart namen ze het al op tegen teams uit Prinsenbeek en de Haagse Beemden. Tijdens die voorronde werden ze eerste. Woensdag gingen ze er weer tegenaan en veroverden ze wederom de eerste plek. Hoe ze zo kunnen presteren? ,,We zitten allemaal in verschillende selectieteams bij Beek Vooruit en Melvin keept bij Unitas in Etten-Leur’’, legt Jasper uit. Echt samen trainen doen ze eigenlijk niet.

   

  Respect

  Cruyff Courts 6 vs 6 is een nationaal voetbalkampioenschap voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Het kampioenschap vindt plaats op Cruyff Courts in België en Nederland en wordt georganiseerd voor kinderen uit de buurt. Het kampioenschap kent regionale voorrondes en kwartfinales, landelijke halve finales en een finale. Tijdens Cruyff Courts 6 vs 6 staat het thema ‘respect’ centraal. 

  Vrijdag 12 april 2019
  PrinsenbeekCruyff Courts 6 x 6kampioenschap
  Bredaas kampioen Cruyff Courts
  (Foto: Familie De Bruijn)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.