Groenrijk 728 kerst
 1. Boek over Boschdal bestellen

  Het nieuwe boek met de volledige historie ‘Landgoed Boschdal, een verborgen verleden’ verschijnt op 26 november. Het werk van Heemkundekring Op de Beek is nu al te bestellen, en in de voorverkoop nog iets voordeliger.

  Door Heemkundekring Op de Beek

  Waar nu het golfterrein van Albatross aan de Weimersedreef in Prinsenbeek is, lag vroeger het Landgoed Boschdal. Op dit grote landgoed hebben in de loop der jaren meerdere landhuizen gestaan. Het meest bekende daarvan was Kasteel Boschdal. Over dit kasteel en zijn bewoners zijn door de heemkundekring eerder al twee boeken uitgegeven. Beide boeken waren hertalingen van twee rond 1900 uitgegeven romans. Maar zoals gebruikelijk in romans vertelden zij niet helemaal het ware verhaal en betrof het beide keren een beperkte periode.

   

  Het was duidelijk dat de volledige, ware geschiedenis van het landgoed Boschdal een derde boek rechtvaardigde. Petra Cornelisse, Sjoerd Eeftens en Chris Peeters troffen bij hun vele bezoeken aan diverse archieven ook nog de namen Mastland en Rapenburgh aan. De drie landhuizen en hun bewoners zijn uitgebreid in het boek beschreven. Met vele andere gegevens kwam men tot getrouwe weergaven van elk der drie landhuizen. Een uitgebreide reeks bijlagen beschrijft de historie van de pachtboerderijen, van vele betrokken personen en van een groot aantal historische details.

   

  In een speciale bijeenkomst op 26 november wordt dit boek door Heemkundekring Op de Beek gepresenteerd.

   

  Bestellen

  Wilt u het boek ‘Landgoed Boschdal, een verborgen verleden’ (242 blz. en vele foto’s) bestellen? In de voorverkoop tot 18 november kost het €21,50. Na die datum kost het boek €24,50. Maak het bedrag over op bankrek.nr. Nl 84 RABO 014 2583 111 t.n.v. HKK Op de Beek o.v.v. Boschdal en uw adres. U bent van harte welkom om het boek tijdens de presentatie op 26 november om 14.00 uur in De Drie Linden op te halen. Dit kan ook tijdens de openingstijden van Museum de Rijf (https://hk-opdebeek.nl/).

  Dinsdag 03 oktober 2023
  Prinsenbeekboekheemkundekring Op de BeekBoschdal
  Deel dit artikel op:
  0
  [nexturl]
  Reacties