Groenrijkzomergoed 1+1
 1. Bloedstollende slotavond verwacht

  'Het moet niet gekker worden. Of Carla er nou wel of niet bij is, Jan blijft maar winnen. Al voor de derde keer dit seizoen ging hij er met de dagoverwinning vandoor, met 53 punten.' Dit schrijft Jos Ermens in zijn verslag van de voorlaatste avond van Rikclub de Swaen afgelopen woensdag.
  Bloedstollende slotavond verwacht
  (Foto: Jos Ermens)

  Door Jos Ermens 

  Los daarvan stijgt hij ook nog eens naar de zesde plaats in de totaalstand, net niet genoeg om volgende week bij de grootmeesters aan tafel 1 te mogen zitten. Jan blijft toch een beetje een subtopper, maar dat is hij als voetballer en scheidsrechter natuurlijk al jaren gewend.


  Behalve door zijn bulderende lach bleek ook uit de verbaasde opmerking 'Donato, dat was echt goed gekaart' dat Rob wederom aanwezig was. Maar ook dat hij lang niet geweest is. Anders zou hij natuurlijk geweten hebben dat Donato gedurende de lockdownperiode iedere week fanatiek met enkele kaartmaten geoefend had, en dus al maandenlang goed kaart (al zie je dat nog niet terug in de stand).


  Komende woensdag belooft het een bloedstollende finale te worden als we naar de stand kijken. Het wordt ongetwijfeld een tweegevecht tussen Wim en Ger. En de tafelgenoten Stan en Jos kunnen daarbij wel eens een belangrijke rol van betekenis gaan spelen. Jannie gaat waarschijnlijk met afstand de hoogst genoteerde dame worden, al is een dertiende plaats nou ook niet echt om over naar huis te schrijven. Hoewel Anja de afgelopen keren uit de onderste regionen vertrokken is, moet het toch Wim zijn die de eer van de familie Renne hoog moet houden. Voor de poedelprijs is het ook nog spannend, al is de kans groot dat Ellie aan het langste eind zal trekken.

   

  De wisselbeker is inmiddels opgepoetst, de prijzen staan klaar voor onze laatste rikavond van het 40e seizoen aanstaande woensdag. Een uiteindelijk prima en volwaardig seizoen, met gelukkig weer de prettige gastvrijheid van Danny en zijn personeel. Dank daarvoor.

   

  De stand waarmee we 18 mei van start gaan:
  1. Wim Renne 432
  2. Ger Dikmans 424
  3. Jos Ermens 337
  4. Stan van Dongen 327
  5. Hans Franken 309
  6. Jan Moerkens 272


  En onderaan:
  25. Jos Janssen - 55
  26. Mario Tellekamp - 81
  27. Ellie van den Bogaert - 85


  Woensdag 18 mei verwachten we natuurlijk alle rikkers weer vanaf 19.30 uur in café De Swaen voor alweer de laatste rikavond van het 40e seizoen en natuurlijk wordt er voor drank en hapjes gezorgd!

  Dinsdag 17 mei 2022
  PrinsenbeekrikkenDe Swaen
  Bloedstollende slotavond verwacht
  (Foto: Jos Ermens)
  0
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.