Groenrijk 728 sept
 1. Spannende eerste rikavond Swaen

  Na anderhalf jaar was het woensdag eindelijk zo ver. Ruim twintig rikkers meldden zich voor de eerste avond van Rikclub De Swaen in Prinsenbeek. Het was de aftrap van een 'bloedstollend spannende' avond.

  Door Jos Ermens

  Een avond met bekende gezichten, maar we mochten ook enkele nieuwe rikkers verwelkomen, onder wie Jan Kleemans. Die zich na zijn scheidsrechtercarrière en het ‘prinsschap’ van Boemeldonk nu aan het rikken ging wagen.

   

  Nog even wat onwennig zocht iedereen zijn plaats op, maar al gauw begonnen de eerste schermutselingen. Al na enkele ronden werd duidelijk dat de gebroeders Renne elkaar niet ontzagen. Ze streden voor ieder punt, al had dat voor Wim uiteindelijk meer succes dan voor Frans. Ondanks zijn ruim 80 punten bleek dat slechts voldoende voor een derde plek. Want Oscar Tussenbroek (98 punten) werd tweede, uniek met zo’n puntenaantal. Want zoals gezegd: ,,Dat is doorgaans meer dan genoeg om de dagprijs binnen te slepen. Maar blijkbaar had Ger Dikmans zich voorgenomen, na jaren afwezig te zijn geweest en waarschijnlijk in het diepste geheim zich te hebben voorbereid, met de overwinning aan de haal te gaan. En dat lukte met 99 punten. Proficiat Ger, maar je weet: ‘het eerste gewin is…..’.’’

   

  Los van de punten was het meteen weer een ouderwets gezellige rikavond, met soms behoorlijk verbaal geweld en gekrakeel. Maar dat werd met een wijntje of biertje wel weer weggespoeld.

   

  Op woensdag 29 september vindt alweer de tweede rikavond plaats en natuurlijk gaan we ervan uit dat er dan nog meer rikkers acte de présence geven. Want iedereen die wil, kan vanaf 20.00 uur voor €2,50 meedoen. Ook voor een enkele keer.

  Zaterdag 18 september 2021
  PrinsenbeekrikkenDe Swaen
  0
  Reacties