Groenrijk zomergoed 728
 1. Bijna 8.000 badgasten bij De Kuil

  Het seizoen voor zwembad De Kuil in Prinsenbeek zit erop.  Er kwamen in totaal 7.941 badgasten tijdens de 32 dagen dat de Prinsenbeekse natuurplas open was. Studenten waren vandaag de laatste bezoekers; zij hielden er nog een introductie-activiteit.
  Bijna 8.000 badgasten bij De Kuil

  Deze week wordt het weliswaar zomers warm, maar dan zal het zwembad niet meer open gaan. ‘We zitten met een planning van vrijwilligers en badmeesters, waardoor het niet meer gaat lukken’, zo staat op de Facebookpagina van het zwembad.

   

  Het bezoekersaantal van dit seizoen is minder dan de helft van dat in het topjaar 2018, toen de warme zomer ruim 17.500 bezoekers naar De Kuil trok. Toch kijken ze bij Stichting Zwembad De Kuil tevreden terug. ,,Vooral de eerste twee weken waren erg goed’’, aldus voorzitter Sylvia Vincenten van de stichting. ,,De waterkwaliteit is het hele seizoen goed gebleven en De Kuil in Concert trok weer meer bezoekers. Verder hebben we de Ladies Fair als positief ervaren en is er helemaal niets vervelends voorgevallen.’’

   

  Ook bezoekers uit de omgeving wisten het zwembad in Prinsenbeek goed te vinden, ze kwamen uit onder meer Oosterhout, Oudenbosch, Terheijden en Teteringen en waren erg te spreken voer de goede bereikbaarheid, mooie locatie en de parkeergelegenheid.

   

  Na die uitstekende eerste weken was het echter nogal wat dagen kwakkelen, waardoor de poort van het zwembad gesloten bleef, verklaart Vincenten. Van de 58 dagen bleef het zwembad er 26 dicht. ,,Met teveel wind, een mooie ochtend en dan weer buien of juist een slechte start van de dag en ’s middags zon.’’ Ook bij de extreme hitte bleven mensen weg en vanwege de processierups heeft een aantal scholen afgezegd.

   

  Volgens traditie is komende zaterdag bij De Kuil nog de barbecue voor alle vrijwilligers. En het ziet ernaar uit dat ze die dag voor hun inzet worden beloond met lekker weer. De laatste activiteit van het seizoen is het PITT Festival op 21 september.

  Woensdag 21 augustus 2019
  Prinsenbeekzwembad De Kuilzwemseizoen
  Bijna 8.000 badgasten bij De Kuil
  0
  Reacties