Trined 728
 1. Beeks Buiten moet aansluiten bij dorpse karakter

  Woningbouwplan Beeks Buiten ten westen van de Neelstraat in Prinsenbeek moet wat betreft uitstraling en gevoel aansluiten bij het dorpse karakter. Steekwoorden zijn: saamhorigheid, gezelligheid, groen en ruimte. Dit is de belangrijkste conclusie van de digitale peiling die onlangs door zo’n vijfhonderd Bekenaren is ingevuld, zo meldt communicatieadviseur Moniek Schoofs namens de betrokken projectontwikkelaars.
  Beeks Buiten moet aansluiten bij dorpse karakter

  Een vijftal marktpartijen wil de komende jaren aan de westkant van Prinsenbeek zo’n 800 woningen bouwen. De digitale peiling onder de bevolking is onderdeel van het haalbaarheidsonderzoek. Een ander onderdeel hiervan is mobiliteit en bereikbaarheid, waar ook onderzoek naar wordt gedaan.

   

  Wat volgens Schoofs opvalt aan de uitkomsten van de digitale peiling is dat er én kritisch wordt gereageerd op het plan, én respondenten aangeven dat er een tekort aan woningen is. Er zouden in dit kader vooral betaalbare huizen moeten worden gebouwd voor starters en jonge gezinnen. En ook hier weer een tegenstrijdigheid, volgens woordvoerster. Want tegelijk is de opdracht om in het kader van het dorpse karakter de wijk ruim op te zetten, met ruime woningen zoals vrijstaand en twee-onder-een-kap.

   

  Met de opbrengst van de digitale peiling worden op maandag 8 juni, eveneens digitaal, verdiepende gesprekken gevoerd met verschillende kleinere groepen betrokkenen, die zich hiervoor hebben aangemeld. Hier wordt ingegaan op het behoud van het dorpse karakter, de openbare ruimte en de voorzieningen.

   

  Voor enkele dagen later stond ook een bijeenkomst met omwonenden op de planning. Omdat meer mensen uit het onderzoekgebied (Neelstraat, Vianendreef, Krekelweg, Rijtseweg, Hesseling en Leursebaan) zich hiervoor hebben aangemeld dan verwacht, is een nieuwe datum gezocht. Zodat dan in groepjes van maximaal acht mensen een en ander kan worden besproken.  Dit gaat gebeuren op vrijdagavond 3 en zaterdag 4 juli. Door te werken met verschillende tijdstippen wordt voorkomen dat mensen in grote groepen samen zijn, aldus Schoofs. Degenen die liever niet fysiek samenkomen, krijgen de mogelijkheid online een en ander te bespreken.

   

  Beeks Buiten betreft een gebied van zo’n 32 hectare tussen Neelstraat, Krekelweg, spoor en Rijtseweg, waarvan een groot deel inmiddels in handen is van de betrokken marktpartijen. Dit zijn de combinatie Aannemersbedrijf Van Agtmaal-Somnium Real Estate, Van Wanrooij-Van Schijndel Bouw- en Ontwikkelingsmaatschappij, Vink Ontwikkeling, Horsthuis Bouwmanagement en BPD Ontwikkeling. In januari tekenden die samen met de Gemeente Breda een intentieovereenkomst. Na 1 juli 2020 besluit de gemeente of de plannen tot ontwikkeling kunnen worden gebracht. Als er toestemming komt, zou mogelijk medio 2022 de schop de grond in kunnen, om een jaar later de eerste woningen te kunnen opleveren.

  Donderdag 04 juni 2020
  PrinsenbeekBeeks BuitenhaalbaarheidsonderzoekGemeente Bredaprojectontwikkelaars
  Beeks Buiten moet aansluiten bij dorpse karakter
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.