1. Avondwandeling met vleermuisexpert

  IVN natuureducatie Etten-Leur organiseert op zaterdag 31 augustus een avondwandeling door de natuur van het Liesbos. Natuurgids Corrie van Haperen nodigt iedereen die belangstelling heeft uit om mee te gaan.
  Avondwandeling met vleermuisexpert
  (Foto: IVN Etten-Leur)

  Door IVN natuureducatie Etten-Leur

  En zo meer te leren over dit mooie gebied, waardoor je het door andere ogen gaat bekijken. Daarom vertelt ze je allerlei natuurweetjes over planten en dieren die jou waarschijnlijk nog niet waren opgevallen.

   

  Bat-detector

  Maar wist je dat er in dit mooie historische bos ook veel vleermuizen leven? Net als de spechten maken ze gebruik van de oude, grote bomen die er staan. Vandaar dat we een expert, ecoloog Ed Michels, hebben meegevraagd om deze interessante diertjes beter te leren kennen. Met zijn bat-detector kun je ze zelfs horen!

   

  We verzamelen om 19.30 uur bij het IVN-verenigingsgebouw (Lange Brugstraat 61, te Etten-Leur)  en gaan dan al carpoolend naar het Liesbos. Liever rechtstreeks? Dan graag om 19.45 uur bij de parkeerplaats bij restaurant Boswachter Liesbosch aanwezig zijn. De wandeling gaat in een ontspannen tempo en duurt ongeveer 2 uur. Kosten niet-leden €2 p.p. en leden gratis. Honden kunnen helaas niet mee, ook niet aangelijnd.

   

  IVN natuureducatie

  Inzet Voor Natuur, zo kun je onthouden waar IVN voor staat. De natuurorganisatie laat via haar lokale afdelingen jong en oud beleven hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Dat doet ze door het organiseren van natuurcursussen, ‘doe-dagen’, workshops en wandelingen met gids, waardoor deelnemers meer te weten komen over de natuur in de eigen straat, buurt of iets daarbuiten. Wil je meer informatie over deze vereniging? Kijk dan op de site www.ivn-etten-leur.nl.

  Woensdag 21 augustus 2019
  PrinsenbeekLiesbosIVN Etten-Leurvleermuizen
  Avondwandeling met vleermuisexpert
  (Foto: IVN Etten-Leur)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.