1. Afscheidshuys d’Beek verhuisd naar Beeksestraat

  Afscheidshuys d’Beek verhuisd naar Beeksestraat
  Afscheidshuys d’Beek is deze week verhuisd van de Markt naar de Beeksestraat nummer 5 in Prinsenbeek. Het rouwcentrum moest na vier jaar noodgedwongen weg uit de pastorie vanwege bouwplannen op deze locatie. Voor Jan Reedijk en Femke Machielsen komt de nieuwe locatie op het juiste moment; ze zijn er echt blij mee.

  ,,Het is een mooi pand midden in het dorp, tussen Casa Lisetta en Hip & Go, dat onverwacht vrijkwam’’, aldus Reedijk, die eraan toevoegt dat het met 250 m² dubbel zo groot als het vorige en veel meer mogelijkheden heeft. ,,We kunnen nu alles bieden, een complete verzorging van opbaring en uitvaart, ongeacht waar men is verzekerd. Anders dan gedacht bleek een vergunning uiteindelijk niet eens nodig. En de omgeving reageerde positief op onze komst.’’

   

  Verbouwen

  Op 1 mei kregen ze de sleutel en in de tussentijd is er veel gebeurd. ,,De aannemer is gaan verbouwen en aan de binnenkant is het niet meer te herkennen. We hebben alles in onze handen gehad’’, aldus Machielsen, die bij de inrichting streefde naar een vriendelijke, warme plek, waar mensen zich in verdrietige omstandigheden welkom voelen. En ze trots is op het resultaat.

   

  Van voor naar achter loopt een lange, brede gang. Nabestaanden kunnen hierdoor achter de kist mee naar buiten lopen. Deze gang biedt toegang tot onder meer een ontvangstruimte, wachtruimte, kantoor, verschillende rouwkamers, een corridor om bloemen af te geven, een verzorgingsruimte met lift en een koelruimte. Er is tevens een aula met opbaarkamer, ofwel een multifunctionele ruimte, waar ook een dienst voor maximaal zestig mensen kan plaatsvinden. Net als voorheen krijgen nabestaanden als ze dat willen dag en nacht toegang tot de ruimte waar de overledene is opgebaard.

   

  De uitvaartondernemers waarderen de eigen toegang naast het pand. Rouwauto’s kunnen zo bij de achteringang terecht, waarmee de privacy is gewaarborgd en er geen rouwauto’s op straat hoeven staan.

   

  Open dagen

  Op zaterdag 17 en zondag 18 augustus stellen Reedijk en Machielsen het nieuwe afscheidshuis open voor publiek. Dan is iedereen welkom om te komen kijken en zich te laten informeren.

   

  Afscheidshuys d’ Beek is er voor iedereen in Prinsenbeek en omgeving, ongeacht religie of verzekering. De uitvaartverzorgers regelen en verzorgen op een eerlijke en respectvolle wijze een uitvaart, met aandacht voor persoonlijke wensen. Zij zien het als hun taak om nabestaanden te begeleiden vanaf het moment van overlijden tot enige tijd na de uitvaart. Ook thuisopbaring behoort tot de mogelijkheden. Dagelijks van 09.00 tot 10.00 uur houden zij een open spreekuur in het afscheidshuis. www.reedijkuitvaart.nl

  Vrijdag 14 juni 2019
  PrinsenbeekAfscheidshuys d'Beekrouwcentrumuitvaartcentrum
  Afscheidshuys d’Beek verhuisd naar Beeksestraat
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.