1. Aanpassingen bouwplan pastorie

  Bij de totstandkoming van de plannen voor een appartementencomplex naast de kerk in Prinsenbeek luistert Vastlab weldegelijk naar de bezwaren van de buren, vertelt projectontwikkelaar Jan Hoppen van Vastlab. Juist omdat hij nog met hen in gesprek is, had hij gewacht met het openbaar maken van de plannen.
  Schetsontwerp N.G.D. 2018 B.V. I JMW Architecten B.V.

  Nu omwonenden er zelf ook wat over gezegd hebben, voelt hij zich ten behoeve van het complete verhaal genoodzaakt de nieuwste aanpassingen al in dit stadium naar buiten te brengen.

   

  De bewoners hebben vooral bezwaar tegen de hoogte van het complex. Ze hopen dat de projectontwikkelaar hen tegemoet wil komen en willen er het liefst samen met hem uitkomen. Tot nu toe vonden ze de wijzigingen onvoldoende.

   

  Het aangepaste plan volgt op twee informatiebijeenkomsten met de buurt. De belangrijkste wijziging is volgens de projectontwikkelaar de ‘privacy-gevel’ aan de achterzijde van de bovenste twee woonlagen; de ramen zijn daar verhoogd en verkleind, zodat er geen inkijk meer is in de tuinen van het Peperbos. Daarnaast is een groengevel voor een gedeelte van de achterzijde in onderzoek. Ook is Vastlab bereid verder te praten over een aanpassing van de derde woonlaag. Dan zou de bebouwing daar ruim negen meter richting kerk verschuiven. Het weglaten van die derde woonlaag is volgens de projectontwikkelaar niet bespreekbaar. ,,Die is zowel stedenbouwkundig als economisch belangrijk.’’

   

  Vastlab is een feitelijke samenwerking tussen oud-collega’s Jan Hoppen (N.G.D. 2018 B.V.) en Joost van Dijk (Revolve vastgoed B.V.).  Hun plan omvat dertien '0-op-de-meterappartementen' op de locatie van de huidige pastorie en het stiltecentrum aan de Markt in Prinsenbeek. Op de begane grond en de eerste verdieping zijn dat er elk vijf en op de bovenste drie. Aan de achterzijde is een tuin met bestaande bomen en aan de voorzijde zijn terrassen en balkons. Onder het gebouw komt een parkeerkelder met bergingen. De woningen variëren in prijs van 280.000 tot 500.000 euro en kunnen volgens de projectontwikkelaar al rekenen op veel belangstelling. Ze zullen worden verkocht via Van de Wiel Makelaardij in Prinsenbeek.

   

  De projectontwikkelaar gaat het aangepaste plan op korte termijn bespreken met gemeente en omwonenden. Er zijn intussen ook verschillende onderzoeken geweest en is er een concept-bestemmingsplan geschreven. Deze zaken worden ook met belanghebbenden besproken en dan in overleg met de gemeente in de inspraak gebracht voor een bestemmingsplanwijziging. De gemeente heeft eerder al aangegeven mee te willen werken aan het plan, volgens de projectontwikkelaar.

   

  Voor een eerder bericht over dit onderwerp: klik hier.

  Dinsdag 14 augustus 2018
  Prinsenbeekpastoriekerkappartementencomplexbouwplanprojectontwikkelaar
  Schetsontwerp N.G.D. 2018 B.V. I JMW Architecten B.V.
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.