Groenrijk korting 728
 1. Zorgen over toename verkeer door bloedlab Zevenbergen

  De fracties van VVD en CDA in de Bredase gemeenteraad maken zich zorgen over de gevolgen van de opening van het bedrijf Result Laboratorium in Zevenbergen volgend jaar, waar dan ook het bloedonderzoek voor het Amphia ziekenhuis in Breda gaat plaatsvinden. Dit kan volgens de fracties gevolgen hebben voor de verkeersstromen door Prinsenbeek.

  VVD-raadslid Martijn Meeuwissen en CDA-raadslid Marc van Oosterbosch willen van het college van burgemeester en wethouders weten of het een grote toename van de verkeersstromen door Prinsenbeek verwacht. En of de gemeente met het Amphia in gesprek is over de aanrijroutes voor bloed. De raadsleden vinden dat het personeel van het laboratorium moet worden gestimuleerd om niet door Prinsenbeek te rijden. En vragen of het college hierover met Result Laboratorium in gesprek wil gaan.

   

  ‘Net voor bouwvak 2023 zal in Zevenbergen een klinisch chemisch en hematologisch laboratorium geopend worden door het bedrijf Result Laboratorium’, schrijven de raadsleden. ‘De bedoeling is dat in Zevenbergen zo’n 6.5 miljoen bloedtesten per jaar uit de regio verwerkt worden. Een van de grote afnemers is het Amphia ziekenhuis, waar dus dit deel verdwijnt. In totaal komen er 127 mensen te werken. Aanrijtijden zijn hierbij cruciaal, omdat bloed slechts drie uur geschikt is om te testen.’

  Donderdag 12 mei 2022
  PrinsenbeeklaboratoriumResultGemeente BredabloedAmphia Ziekenhuis
  0
  Reacties