1. Zorgen over te hard rijden buitengebied

  Zorgen over te hard rijden buitengebied
  (Archieffoto)
  In het buitengebied van Prinsenbeek wordt te hard gereden, meldt een folderbezorger, die dit levensgevaarlijk vindt. ,,Onder meer op de Zanddreef, de Strijpenseweg en Schutsestraat. Je mag er 60 kilometer per uur, maar het merendeel rijdt harder.’’

  In het buitengebied worden folders en post met de auto rondgebracht en dan is het lastig om voorzichtig te stoppen, aldus de bezorger, die regelmatig boze reacties krijgt van automobilisten die hard achter hem aan rijden. ,,Het is wachten op ongelukken’’, volgens de Bekenaar, die dit onlangs ook heeft gemeld bij de politie. Maar hij heeft het gevoel dat handhaving niet de hoogste prioriteit heeft.

   

  CDA-gemeenteraadslid Huib Jansen uit Prinsenbeek heeft een jaar geleden bij burgemeester en wethouders al aandacht gevraagd voor gevaarlijke verkeerssituaties in Bredase buitengebied door te hard rijden. Intussen is er een gesprek met de verantwoordelijk wethouder geweest. In het laatste kwartaal van dit jaar komt er een nieuw mobiliteitsplan, met daarin ook aandacht voor hardrijden in het Bredase buitengebied, aldus Jansen. Omdat dit nog een tijdje duurt, is toegezegd om actiepunten met betrekking tot het 60-kilometerbeleid wat naar voren te halen. Hierover verwacht de gemeenteraad begin februari meer te horen.

  Dinsdag 08 januari 2019
  Prinsenbeekhardrijdenbuitengebiedpolitiek60 kmpolitie
  Zorgen over te hard rijden buitengebied
  (Archieffoto)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.