Groenrijkzomergoed 1+1
 1. Zo’n 9.000 tickets optocht verkocht

  Nog drie weken tot de Grote Optocht van Boemeldonck. Met de inmiddels 9.000 verkochte tickets zou het bezoekersaantal op eerste pinksterdag nu boven de 20.000 uitkomen, meldt de Beeckse Algemene Karnavalsstichting (BAK) desgevraagd. De BAK verwacht dat er ruim 12.000 gratis bandjes zullen worden verstrekt aan dorpsbewoners en betrokkenen die de optocht willen bekijken.
  Zo’n 9.000 tickets optocht verkocht
  (Archieffoto)

  Mooie aantallen, volgens de BAK, die zich tot nu toe in de communicatie nog vooral op Prinsenbeek en nabije omgeving heeft gericht. ,,We krijgen nu steeds meer vragen van buiten de directe omgeving en gaan daarom vanaf komende week ook meer daarbuiten communiceren’’, aldus secretaris Robbert Janssen van de BAK.

   

  Voor de BAK is het lastig in te schatten hoeveel publiek er dit keer op de optocht af zal komen. Om te voorkomen dat het te druk wordt, is besloten om tickets te verkopen. Er zullen maximaal 46.000 bezoekers worden toegelaten, inclusief de Prinsenbeekse toeschouwers, en maximaal 32.000 kaartjes worden verkocht. De laatste jaren kwamen er volgens de schatting van het BAK-bestuur ruim dertigduizend mensen de optocht bekijken.

   

  Inwoners van Prinsenbeek, optochtdeelnemers en leden van bij de BAK geregistreerde clubs en kapellen hoeven geen tickets te kopen. De BAK heeft een speciale website met alle informatie over de pinksteroptocht: www.pinksteroptocht.nl. Hier kunnen ook tickets worden besteld.

   

  Polsbandjes

  Op zaterdag 28 mei kunnen bewoners van Prinsenbeek die niet binnen de afzetting van de optochtroute wonen, een gratis polsbandje ophalen in De Drie Linden, evenals de bij de BAK geregistreerde clubs en kapellen die niet meedoen aan de optocht. Boemeldonckers die binnen de afzetting wonen hebben geen polsbandje of ticket nodig. Alle optochtdeelnemers, inclusief leden en meelopers, worden van bandjes voorzien tijdens de chauffeursbijeenkomst op woensdag 1 juni. 

  Zondag 15 mei 2022
  PrinsenbeekGrote OptochtcarnavalBoemeldonckticketspolsbandjes
  Zo’n 9.000 tickets optocht verkocht
  (Archieffoto)
  0
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.