Groenrijk 728 sept
 1. Zo’n 3.000 bezoekers in De Kuil

  Net als bij veel andere zwembaden zijn er door het matige weer ook bij natuurplas De Kuil in Prinsenbeek bepaald geen bezoekersrecords behaald afgelopen zomer. Het tekort aan badmeesters speelde hier ook een rol. Bij de sluiting van het seizoen op 5 september stond de teller op drieduizend badgasten.
  Zo’n 3.000 bezoekers in De Kuil
  (Archieffoto)

  Dit is inclusief de scholen die voorafgaand aan de zomervakantie al kwamen zwemmen, en de introductiedag van het Graaf Engelbrecht college, aldus Sylvia Vincenten van Stichting Zwembad De Kuil.

   

  In totaal is het Prinsenbeekse zwembad deze zomervakantie toch nog ongeveer dertig dagen open geweest, volgens Vincenten. Op sommige dagen zijn de poorten wel eerder dicht gegaan. Het maximale aantal badgasten op een dag bedroeg driehonderd, terwijl dat er tijdens de hittegolf van 2020 regelmatig 900 per dag waren.

   

  Minder jaar

  ,,De laatste vakantiedagen zijn er door het mooie weer nog wat mensen geweest, maar al met al is het een minder jaar geworden’’, zegt Vincenten. ,,Dankzij de medewerking van gemeente Breda en onze sponsors kunnen we het rond krijgen. Zeker met onze vrijwilligers die altijd klaar staan.’’

   

  Het was dit jaar een groot probleem om een badmeester beschikbaar te hebben, vertelt ze. ,,Dat moeten we volgend jaar goed gaan bekijken, want zonder badmeester kunnen en mogen we niet open.’’

   

  Overeenkomst met gemeente

  Positief is volgens Vincenten dat Stichting Zwembad De Kuil weer voor vijf jaar een overeenkomst heeft met de Gemeente Breda.

  Donderdag 16 september 2021
  Prinsenbeekzwembad De Kuil
  Zo’n 3.000 bezoekers in De Kuil
  (Archieffoto)
  0
  Reacties