Zomerse afscheids-receptie bij de Elsakker
Biljarters, kaarters en andere gasten, maar ook horecacollega’s uit het dorp. In groten getale waren ze naar de Elsakker gekomen om afscheid te nemen van de kasteleins. Niet alleen binnen was het een gezellige drukte, ook het terras zat vol deze oktoberdag bij prachtig weer. Al die belangstelling maakte duidelijk indruk op Corné. Onder het genot van hun vertrouwde biertje en een lekker hapje keken veel gasten nog even terug op de mooie tijd die ze al die jaren in het poldercafé hadden beleefd.
Na 24 jaar met de zaak bezig te zijn geweest, vond Corné het tijd voor wat anders, hoewel hij zeker van plan is om nog actief te blijven binnen de Horeca Samenwerking Prinsenbeek (HSP). Zaterdagmiddag tijdens de receptie wilde hij alle aanwezigen en andere klanten vooral bedanken voor de fijne relatie, zei hij.
De Elsakker is verkocht aan Jens en zus Romy Snoek. De komende maanden is de zaak gesloten in verband met een verbouwing. De jonge ondernemers streven ernaar om het vernieuwde etablissement 1 februari te open.
Met het vertrek van Corné uit de Elsakker komt een einde aan 139 jaar familie Klijsen in het café in de Prinsenbeekse polder, waar ooit een elzenbosje stond. De eerste steen van het oorspronkelijke pand werd in 1850 gelegd, meldt de website Elsakker.com. Cornelis Boudewijn was de eerste Klijsen die het pand in 1885 betrok. Kees (Kiske) zorgde ervoor dat er een volledige vergunning kwam.
Net voor de bevrijding in 1944 werd, op de voorgevel na, alles plat geschoten. Maar de Klijsens lieten de zaak weer opbouwen, waarna die nog verschillende keren werd uitgebreid. Intussen was zoon Jan er de baas geworden. Natuurlijk door de mooie ligging en door de specifieke benadering van Jan en de daar aanwezige gemoedelijkheid werd het steeds drukker. Lekker eten kon men er ook. Specialiteit was de gestoofde en gebakken paling.
Op 8 augustus 2000 werd het 150-jarig bestaan gevierd en kort erop is het café afgebroken. Omdat een nieuwe, ‘authentieke’ Elsakker op een steenworp afstand klaar was. Dit gebeurde omdat de zaak moest wijken voor de bredere A16 en HSL. Jan heeft er maar even van mogen genieten; daags na zijn 73ste verjaardag overleed hij. Neef Corné, zoon van Jan zijn broer Cor, heeft de zaak in 2001 overgenomen.