groenrijk herfst 2022 728
 1. 'Zomercarnaval leuk als noodoplossing'

  Carnaval met Pinksteren is goed bevallen, maar moet niet te vaak voorkomen. Het was leuk als noodoplossing. Vooral omdat het alternatief niks was, zegt secretaris Robbert Janssen van de Beeckse Algemene Karnavalsstichting.
  'Zomercarnaval leuk als noodoplossing'
  Afscheid van de prins op de Markt. (Foto: Pepijn van Rijen)

  ,,Nog een jaar overslaan was ook geen optie, dan loop je het gevaar dat de jeugd afhaakt. Maar van de 100 zullen er meer dan 95 zeggen ‘eens maar liever nooit meer’.’’

   

  Als je een optocht in juni organiseert, heb je bovendien te maken met veel andere evenementen in dezelfde periode, waardoor ook het huren van materialen als aggregaten lastiger is.

   

  Anders dan bij de Kinderoptocht werkte het weer bij de Grote Optocht niet bepaald mee, wat invloed had op het bezoekersaantal. Er waren net iets minder dan 15.000 kaarten verkocht en zo’n 10.000 kaarthouders zijn ook echt gekomen, volgens de BAK. Doordat de optocht in de stromende regen al in het begin een uur stil lag, zijn er ook nog mensen vertrokken.

   

  Het is voor iedereen ook een heel lang seizoen geweest. De clubs zijn nu nog aan het opruimen en moeten na de vakantie alweer beginnen.

   

  Meer activiteiten buiten

  Toch komt uit deze editie van het Boemeldoncks carnaval nog wel iets nieuws voort, verwachten ze bij de BAK. Zo wordt bekeken of ook tijdens carnaval in februari voortaan niet meer activiteiten buiten kunnen plaatsvinden, om nog meer mensen erbij te betrekken. Zoals het afnemen van de steek bij de prins, wat deze editie een bijzonder feestje was. 

  Dinsdag 21 juni 2022
  PrinsenbeekcarnavalBoemeldonckzomercarnaval
  'Zomercarnaval leuk als noodoplossing'
  Afscheid van de prins op de Markt. (Foto: Pepijn van Rijen)
  0
  Reacties