Groenrijk 728 100920
 1. De Zilverberk weer open

  Ouderencentrum De Zilverberk in Prinsenbeek is deze week weer open gegaan. Sinds begin maart was het vanwege corona gesloten. Leden van Seniorenvereniging KBO kunnen er weer biljarten, kaarten en deelnemen aan andere activiteiten. Maar vanwege de coronarichtlijnen gaat dat allemaal wel een beetje anders.
  De Zilverberk weer open
  Biljarten op woensdagochtend. (Foto: Rinus Huijbregts)

  ,,We zijn heel rustig begonnen’’, vertelt bestuurslid Rinus Huijbregts van de KBO. ,,Niet iedereen doet nog mee; degenen die dat niet willen, blijven thuis.’’ De leden die al zijn gekomen, waren volgens hem dolgelukkig dat ze weer in De Zilverberk terecht kunnen.

   

  Het KBO-bestuur is de afgelopen weken samen met de besturen van de activiteitencommissies, beheerders en gastvrouwen een aantal keer bijeen geweest om te kijken hoe de activiteiten in De Zilverberk zo verantwoord mogelijk zouden kunnen worden opgestart. Vervolgens is besloten om het centrum met ingang van deze week gefaseerd open te stellen voor zoveel mogelijk van de vaste verenigingsactiviteiten. Er is nog geen vrije inloop. Via de nieuwsbrief heeft het bestuur alle extra regels en aanpassingen aan de leden bekendgemaakt.

   

  Verbouwen

  Augustus is volgens Huijbregts een maand om ervaring op te doen met alle aanpassingen. Grootste struikelblok is tot nu toe het steeds moeten verbouwen van de zaal ten behoeve van andere activiteiten. En de ruimte zodanig in te richten dat de anderhalve meter kan worden nageleefd. Dat betekent veel met tafels sjouwen.

   

  Ook het aantal deelnemers per activiteit is beperkt. Voor de biljarters van vereniging Ons Huis bijvoorbeeld houdt dat in dat ze in plaats van twee keer nog maar één keer in de week kunnen komen spelen, om er op deze manier voor te zorgen dat iedereen aan de beurt komt.

   

  Na augustus bekijkt het KBO-bestuur hoe verder. Dan zal de belangstelling ook weer toenemen, verwacht Huijbregts. ,,Als dan nog de anderhalve meter geldt, zullen we moeten puzzelen hoe we dat moeten doen.’’

  Woensdag 05 augustus 2020
  PrinsenbeekZilverberkouderencentrumactiviteitencorona
  De Zilverberk weer open
  Biljarten op woensdagochtend. (Foto: Rinus Huijbregts)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.