Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Zesde Kunstroute Prinsenbeek

  • Ansje de Ruijter.
  • Theo Verlind.
  • Eloy Kee.
  De zesde editie van de Kunstroute Prinsenbeek is op zondag 22 april. In totaal zestien Prinsenbeekse kunstenaars exposeren die dag tussen 11.00 en 17.00 uur hun werk op twaalf adressen in het dorp. De komende weken worden ze hier voorgesteld.

   

  Door organisatie Kunstroute Prinsenbeek

  Er is een grote variatie in het te tonen werk, want naast schilderijen in diverse technieken worden ook beelden, keramiek, textiel en collages tentoongesteld. De brochure met alle adressen is op de dag zelf op te halen bij het startpunt, Museum De Rijf aan de Brielsdedreef 39A.

   

  Vijverstraat 1

  Eloy Kee

  Eloy Kee is autodidact. Tekenen is vanaf vroeg zijn hobby geweest. Op de lagere school had hij altijd het hoogte cijfer voor  tekenen  Het winnen van de eerste prijs van een winkelierstekenwedstrijd leverde diverse schildersspullen en een lidmaatschap voor het St. Lucas-schilders gilde in Beverwijk op. Dat heeft hem aangezet om te gaan schilderen. Bij het Gilde  heeft hij veel geleerd van de ‘oudere’ leden. Zelf was hij toen een jaar of tien. Het schilderen is op een gegeven moment naar de achtergrond verdwenen, maar werd bij vlagen weer opgepakt. Werk, huwelijk, kinderen en werken in het buitenland hebben het schilderen ook op een laag pitje gezet. In de jaren zeventig, na de verhuizing naar Prinsenbeek, is hij weer serieus gaan tekenen en schilderen bij Ad Voesenek in Breda. Na een jaar schilderen bij Erasmus in Breda is hij sinds 2001 actief in het atelier van Tatjana Korchagina.

   

  Ansje de Ruijter

  Ansje de Ruijter volgde de Academie van Schone Kunsten te Arendonk en exposeerde in bibliotheken, restaurants, ziekenhuis en kerken. Haar wereld is: ontdekken, verwonderen, bewonderen. Als kind van reizende ouders zag zij de fascinerende wereld als een film aan zich voorbij trekken, later vertaald in vele vormen van creatie in datgene waar haar ziel op dat moment naar verlangt. Schilderen, fotograferen en schrijven. Inspiratie haalt zij uit de natuur, mensen, fantasie, datgene wat op haar netvlies blijft zitten. In al haar creaties zie je de ziel, elementen van de emotie waarin zij zich op dat moment bevindt. Zij schildert in alle facetten, zowel naar waarneming als abstract.

   

  Molenstraat 115

  Theo Verlind

  Theo Verlind volgde veel opleidingen en cursussen over onder meer fotografie aan de Kunst Academie Hoogstraten en hij volgt daar nu ook een opleiding op het atelier Design. Kunstenaars uit de jaren rond 1920 hebben hem in grote mate geïnspireerd bij de totstandkoming van zijn werken. Centraal staat hierbij het Bauhaus, waar voor hem de belangstelling voor beeldende kunst is begonnen. Gebaseerd op een vijfminutenschets heeft hij meerdere tekeningen gemaakt op een figuratief/kubistische manier en uitgewerkt in meerdere technieken. Naast lijntekeningen, tekeningen in gouache, kartoncollages en blinddrukken (een grafische techniek) heeft hij een tweetal tekeningen uitgewerkt in hout en cortenstaal. Deze beeldtaal is eindeloos en daagt uit tot het verder uitdiepen van het spel met de lijnen. De zoektocht gaat verder.

   

  Zie ook: www.kunstrouteprinsenbeek.simplesite.com. Voor info: tel. 076-5416947 of e-mail: advanmelis@ziggo.nl

  Donderdag 22 maart 2018
  PrinsenbeekkunstKunstroute
  • Ansje de Ruijter.
  • Theo Verlind.
  • Eloy Kee.
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.