Trined 728
 1. WinterWonderBeek 2019 van start

  Onder grote belangstelling is vanavond WinterWonderBeek 2019 van start gegaan. Wethouder Daan Quaars van Breda knipte het lint door, waarna de schaatsers van Jolly Ice Sports uit Breda een mooie kunstschaatsshow verzorgden.
  (Foto's: Ad van den Bliek en Theo Jansen)

  Aan het eind van de middag hadden de kinderen eigenlijk de primeur. Zij mochten na de kinderopening al even het ijs op.

   

  Warme herinneringen

  Wethouder Quaars (evenementen, sport) complimenteerde de organisatie van WinterWonderBeek. Hij gaf aan zelf met heel veel plezier terug te kijken op die keren dat hij als kind ging schaatsen bij IJsvermaak bij kasteel Bouvigne. ,,En jullie zorgen ervoor dat de kinderen in Prinsenbeek al elf jaar naar huis gaan met zulke warme herinneringen.’’

   

  Voorzitter Gert-Jan Bartels van de Stichting WinterWonderBeek zei trots te zijn dat de ijsbaan er ook dit jaar weer staat, zeker omdat het de eerste keer is op de nieuwe Markt. ,,Zoiets gaat echt niet vanzelf’’, verzekerde hij het publiek. Vrijwilliger Kees Oomen had er zelfs slapeloze nachten van gehad. ,,Zou het allemaal wel passen?’’, vroeg hij zich meermalen af. Iedereen moest ook erg wennen aan het feit dat de tent nu in spiegelbeeld is opgesteld, vertelde Wilfried Foesenek van de technische commissie.

   

  Sponsors

  Maar uiteindelijk is het allemaal gelukt. ,,Mede dankzij de vele sponsors die WinterWonderBeek een warm hart toedragen’’, aldus Bartels. ,,Want zonder sponsors geen schaatsbaan.’’

   

  Hij vroeg de wethouder nog waarom het toch ieder jaar moeilijker wordt om een vergunning aan te vragen voor het evenement. Volgens Quaars moet alles in orde zijn als het gaat om de veiligheid, waarvoor bepaalde wetten en regels gelden. Maar waar het eenvoudiger kan zullen we dat doen, beloofde hij. Daarop wilde Bartels ook nog graag weten waarom er zoveel geld beschikbaar is voor een kerstboom in het centrum van Breda, terwijl de dorpen evenementen als WinterWonderBeek zelf moeten bekostigen. Subsidie zegde de wethouder niet toe. Hierover moet volgens hem eerst een gesprek plaatsvinden met alle evenementen.

  Donderdag 12 december 2019
  PrinsenbeekWinterwonderBeekopeningschaatsbaanwethouder Daan Quaars
  (Foto's: Ad van den Bliek en Theo Jansen)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.