1. Wijzigingen binnen dorpsplatform

  (Foto's: Martijn Meeuwissen)
  Het Dorpsplatform Prinsenbeek (DPP) hield woensdagavond voor de leden een nieuwjaarsreceptie in Café-Zaal ’t Veehandelshuis. Tijdens deze goed bezochte bijeenkomst werd op gepaste wijze afscheid genomen van een aantal van hen.

  Marc van Oosterbosch en Sylvia Vincenten traden woensdagavond terug. Maar er was ook aandacht voor het eerdere vertrek van Rien Huijbregts en Nancy Leijten.

   

  Marc van Oosterbosch heeft naar eigen zeggen pas recentelijk de moeilijke keuze gemaakt om zich terug te trekken uit het dorpsplatform. Na zijn benoeming als raadslid werd de tijd al schaarser, maar na zijn uitverkiezing als prins van Boemeldonck werd het ondoenlijk om dingen nog met de juiste passie en overgave te kunnen doen. Hij kijkt terug op een mooie periode. ,,Waarbij de nieuwe vorm van een platform lijkt te slagen gezien de vernieuwing, verjonging en uitstraling naar buiten.’’ Hij benadrukte nog het belang van jongeren in het platform. Erik van den Brand neemt zijn positie over als domeincoördinator Openbare Ruimte.

   

  Ook Sylvia Vincenten nam afscheid. Zij ging vanuit de toenmalige dorpsraad mee over naar het nieuw dorpsplatform en stond bij elkaar tien jaar voor veel energie en daadkracht binnen het dorp. Ze was nauw betrokken bij onder meer het open houden van zwembad De Kuil en de oprichting van Boekendonck. Met haar afscheid van het platform komt overigens geen einde aan haar dorpse activiteiten. Sylvia blijft actief voor het domein Initiatieven en Subsidies van het dorpsplatform en ook in onder meer het Sinterklaascomité Prinsenbeek, het Oranje Comité Prinsenbeek en voor De Kuil. Haar plaats als coördinator domein Leefbaarheid bij het dorpsplatform wordt overgenomen door Remy Da Thesta.

   

  Verder werden ook Rien Huijbregts en Nancy Leijten nog bedankt voor hun inzet de afgelopen jaren. Zij gaven al eerder aan te stoppen met hun werkzaamheden voor respectievelijk Groep Verkeersveiligheid Prinsenbeek (GVP) en de kern van het dorpsplatform. Rien heeft zich jarenlang ingezet voor de verkeersveiligheid in het dorp. Hij heeft eerder ook jaren in de dorpsraad gezeten en altijd hard gestreden om het beste voor de Beek voor elkaar te krijgen. Het dorpsplatform heeft hem beloofd zijn doel om het dorp zo verkeersveilig mogelijk te maken voort te zetten. Ook Nancy blijft nog actief binnen het domein Initiatieven en Subsidies van het platform.

  Woensdag 09 januari 2019
  PrinsenbeekDorpsplatform Prinsenbeeknieuwjaarsreceptie
  (Foto's: Martijn Meeuwissen)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.