Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Wie verdient Bredase Vredesprijs?

  Wie verdient Bredase Vredesprijs?
  Welke Bekenaar of andere inwoner van groot Breda verdient volgens u de vijftiende Bredase Vredesprijs? Vanaf heden is het mogelijk om mensen voor te dragen.

   

  Dat kan tot 15 juli. De kandidaten mogen er zelf niets van weten. De prijs wordt op woensdagmiddag 19 september uitgereikt door burgemeester Paul Depla, tijdens een officiële bijeenkomst in de Nassauzaal van de Koninklijke Militaire Academie (KMA).

   

  Het gaat om mensen met een groot hart, jong of oud, die altijd voor iedereen klaar staan in hun eigen omgeving of in de organisatie waarin ze werkzaam zijn. Mensen woonachtig in de brede regio Breda die altijd zijn voor een ander werken aan vrede,  door verdraagzaam te zijn en onderling begrip en respect te tonen. Het type ‘bruggenbouwer’ en inspirator. Op die manier verzetten zij belangeloos, meestal buiten de schijnwerper, heel veel werk, vaak gedurende een lange reeks van jaren. Dit in hun directe omgeving en/of daarbuiten, wellicht wel voor mensen in een ander land.

   

  Al 14 jaar laten winnaars en genomineerden van de Bredase Vredesprijs zien dat het mogelijk is om te werken aan vrede en mensenrechten op lokaal of mondiaal niveau.  De tiende Vredesprijs was voor Ria Bekkers uit Prinsenbeek, van het Keniawinkeltje. In 2016 ging de prijs naar Henny en Kees de Wit voor hun activiteiten voor een schoolproject in Zuid-India. Deze voordracht was gedaan door protestantse gemeente in Prinsenbeek.

   

  De jury selecteert jaarlijks uit de kandidaten drie genomineerden. De winnaar wordt op de dag van de uitreiking bekend gemaakt. Op de website www.bredase-vredesprijs.nl leest u wie in het verleden de prijs nog meer hebben ontvangen en hoe u iemand kunt voordragen.

  Woensdag 16 mei 2018
  PrinsenbeekVredesprijs Breda
  Wie verdient Bredase Vredesprijs?
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.