Groenrijk zomergoed
  1. Wethouder plaatst laatste modules

    Wethouder Daan Quaars hielp woensdagochtend mee met het plaatsen van de laatste modules van het nieuwe appartementencomplex bij de kerk in Prinsenbeek. Hiermee is een gebouw met acht woningen in vier werkdagen op z’n plek gezet; de eerste helft in september en de tweede helft deze week.
    • (Foto: Adri Verwijmeren)
    • (Foto: Homes Factory)
    • (Foto: Adri Verwijmeren)
    • (Foto: Adri Verwijmeren)

    Vol overtuiging en met precisie plaatste de wethouder één van de grootste modules, inclusief marmeren badkamer. Met zijn bezoek ondersteunt hij het initiatief van Homes Factory om de CO2- uitstoot in de woningbouw drastisch terug te dringen of zelfs te voorkomen, aldus directeur Susanne Swinkels van de woningbouwfabriek. Onder toeziend oog van een divers publiek, met onder andere Bekenaren, toekomstige bewoners en bestuurders van woningbouwcorporaties klaarde hij de klus. Dit onder de vakkundige begeleiding van een medewerker van hijs- en transportbedrijf M.J. van Riel.

     

    Het gaat om in totaal drieëntwintig modules. Eerst worden nu onder meer leidingen en kabels doorgetrokken en daarna zijn nog enkele weken nodig voor de gebruikelijke afwerking, met onder meer het plaatsen van de keukens. Volgens Homes Factory is het de bedoeling om begin volgend jaar op te leveren.

     

    Het complex met acht appartementen in het Prinsenbeekse dorpscentrum is het eerste project van Homes Factory, een woningbouwfabriek van projectontwikkelaar Vastlab en Bouwbedrijf Boot. Het is grotendeels in modules gebouwd in de fabriek in Klundert. Het gaat hier om 3D-modulair bouwen. Dit houdt in dat de elementen van wanden, vloeren en gevels al aan elkaar vastzitten. Voor een eerder bericht: klik hier.

    Woensdag 01 december 2021
    PrinsenbeekappartementenMarktmodulair bouwen
    • (Foto: Adri Verwijmeren)
    • (Foto: Homes Factory)
    • (Foto: Adri Verwijmeren)
    • (Foto: Adri Verwijmeren)
    Deel dit artikel op:
    0
    [nexturl]
    Reacties