Groenrijk zomergoed
  1. Wesley Nederlands kampioen tafelvoetbal

    Wesley de Graaf (13) uit Prinsenbeek schreef zaterdag in het Limburgse Esloo het Nederlands Kampioenschap Tafelvoetbal bij het juniorenenkelspel op zijn naam. Hij heeft zich hiermee weten te kwalificeren voor het wereldkampioenschap volgend jaar april in het Spaanse Murcia, meldt zijn vader Sjon de Graaf.
    Wesley Nederlands kampioen tafelvoetbal
    (Foto: Sjon de Graaf)

    Wesley speelt sinds twee jaar tafelvoetbal en is met het spelvirus besmet door zijn vader Sjon, die in 1987 hiermee is begonnen bij Café Riche in de Groenstraat. De mannen hebben thuis een tafelvoetbalspel, waarop Wesley zo’n twintig uur per week traint, vertelt Sjon. ,,Daarnaast spelen we competitie en elke maand zo’n twee toernooien, meest in Limburg of Amsterdam maar soms ook over de grens in Duitsland.’’

     

    Afgelopen februari speelden ze een toernooi in Café-Zaal ’t Veehandelshuis en daar staat voor 6 oktober weer een toernooi gepland. ,,Hier zullen toppers uit Nederland aanwezig zijn en misschien nog een paar uit het buitenland’’, aldus Sjon.

     

    De mannen spelen onder de vlag van de Koninklijke Nederlandse Tafelvoetbal Bond (NTVB). Die valt weer onder de wereldbond ITSF, die om de twee jaar een WK organiseert. Spelers uit zo’n 35 tot 50 landen doen hieraan mee. En dus volgend jaar ook Wesley de Graaf uit Prinsenbeek, die zich hiervoor zaterdag heeft geplaatst.

    Maandag 25 juni 2018
    PrinsenbeektafelvoetbalNederlands Kampioenschap
    Wesley Nederlands kampioen tafelvoetbal
    (Foto: Sjon de Graaf)
    Deel dit artikel op:
    0
    [nexturl]
    Reacties