Regiobank bedrijfshypotheek 728
 1. Weer poging bankpasfraude bij tachtigjarigen

  Opnieuw is in Prinsenbeek geprobeerd een ouder echtpaar geld afhandig te maken via bankpasfraude. Dit gebeurde aan het eind van de vrijdagmiddag in de omgeving van de Nijvelstraat. Door alert optreden van de tachtigjarigen is de brutale oplichtingspoging uiteindelijk mislukt.

  De heren in kwestie zochten eerst telefonisch contact met haar ouders, waarbij ze zich voordeden als bankmedewerkers, legt de dochter uit. ,,Er zou een verdachte transactie hebben plaatsgevonden, vertelde de man aan de telefoon. Uit voorzorg wilde hij daarom de bankpas blokkeren, om daarna alles netjes voor hen af te handelen. De pas zou binnen een paar minuten aan de deur worden opgehaald. Of ze zo vriendelijk wilden zijn deze in een envelop mee te geven. De volgende dag zou er dan een nieuwe bankpas worden afgegeven.’’

   

  ,,Gelukkig vertrouwden mijn ouders het zaakje niet’’, vervolgt ze. ,,Terwijl mijn vader aan de telefoon al erg argwanend was, belde mijn moeder één van de kinderen. Intussen stond de handlanger al aan de voordeur, maar mijn ouders hebben de deur niet open gedaan. En geroepen dat ze de kinderen aan de lijn hadden. De slanke, blanke man van eind twintig aan de deur vertrok onmiddellijk toen hij dat hoorde.

   

  Hiermee mislukte de poging om hun bankpas afhandig te maken. Maar het echtpaar is wel flink geschrokken. Ze willen anderen waarschuwen voor deze oplichtingspraktijken, die hier nog steeds plaatsvinden. Ze hebben ook de politie op de hoogte gebracht.

   

  Trap er niet in

  Volgens de politie is deze methode van bankpasfraude schering en inslag, vertelde een politiewoordvoerder eerder. Veelal oudere mensen worden op hun vaste telefoon gebeld en bang gemaakt omdat er iets ernstigs met hun bankrekening aan de hand is. ,,Trap er niet in! Banken benaderen u niet telefonisch met allerlei vragen over uw privé-bankgegevens. Geef dan ook nooit bankgegevens door via de telefoon. Maar vertel ook uw omgeving erover, zorg dat uw omgeving zich bewust is van de risico’s.’’

   

  Voor een eerder bericht over deze vorm van oplichting/fraude: klik hier.

  Vrijdag 29 juli 2022
  Prinsenbeekoplichtingbankpasfraude
  0
  Reacties