Groenrijk zomergoed 728
 1. Weer bezoekers in De Rijf

  Na een lange, verplichte rustpauze was museum De Rijf afgelopen zondag weer open voor publiek. Het was een prachtige dag en het museum, met kruidentuin, verwelkomde 65 enthousiaste bezoekers, meldt Heemkundekring Op de Beek. Dinsdag meldde zich bovendien de eerste groep van dit jaar; de Vrouwen van Nu kwamen op bezoek.
  (Foto's: Vrouwen van Nu)

  Door Wijnand Bouman en Annemarie Kosten

  Een mooi begin van een hopelijk toch nog mooie zomer, met veel openstellingen.

   

  De Vrouwen van Nu kwamen met 35 gasten een kijkje nemen.  Velen bezochten het museum voor de eerste maal. Veel nieuwsgierigen en dat is natuurlijk extra leuk!

   

  Door de recente uitbreiding van het museum - met onder meer politiebureau, biechtstoel, bedestede en vele andere zaken - was het voor eenieder smullen.  Als kers op de taart was er de expositie ‘48 Prinsen van Boemeldonck’, dit nog ter ere van het 55-jarig bestaan van de BAK.

   

  De ochtend begon met een hernieuwde onderlinge kennismaking. Elkaar lang niet gezien, dus er was veel te vertellen. Onder het genot van een bakske koffie of thee met wat lekkers erbij werd er lustig op los gebuurt.

   

  De rondleiding door het museum werd zeer gewaardeerd. Men was onder de indruk van al het gepresenteerde. Vrijwilligster Bertha Luijkx had plaatsgenomen achter het weefgetouw en moest vele vragen beantwoorden; ondertussen toonde zij de kunst van het weven. Gearriveerd bij de expositie van de ‘Prinsen’ geraakten de bezoekers zowaar in carnavalssfeer. Geweldig toch.  Daar doen we het voor.

   

  De vrouwen van Nu hebben een geweldige ochtend beleefd. Museum De Rijf is blij en trots dat het gebodene steeds weer zo wordt gewaardeerd.

   

  Dag met gouden randje

  De Vrouwen van Nu maakten er een complete dag van. Voor de lunch ging het gezelschap naar Flowers en Foodies in de Overveldsestaat. En de afsluiting was in de prachtige tuin van de familie Van de Klundert aan het Patrijspad. Nadat ze die hadden bewonderd, konden ze nog bijpraten onder het genot van een lekker drankje.

   

  Wij waren blij elkaar weer te kunnen ontmoeten. Het was een zeer geslaagde dag met een gouden randje.

  Woensdag 16 juni 2021
  PrinsenbeekMuseum De RijfVrouwen van Nu
  (Foto's: Vrouwen van Nu)
  0
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.