Groenrijk kerst 728
 1. ‘We kunnen het nergens beter hebben’

  Bij welhaast tropische temperaturen, in goed gezelschap, met een kopje koffie en een praatje, in de schaduw van de bomen. Veel beter wordt het niet, volgens één van de aanwezigen donderdagmiddag achter de schuur van de rustieke boerderij aan de Brielsedreef waar Museum De Rijf is gevestigd.

  Zo’n vijfentwintig Bekenaren zijn hier samengekomen voor het zomerse ‘buurten’ van Heemkundekring Op de Beek. Aan gespreksstof duidelijk geen gebrek. Een reeks aan onderwerpen passeert de revue. Van de zestien melkfabrieken die ooit binnen de Bredase gemeentegrenzen stonden en de IJzermolen op de Turfvaart bij Rijsbergen, tot de activiteiten van de Prinsenbeekse Bezige Bijen en het vele vrijwilligerswerk dat in Prinsenbeek wordt verricht.

   

  Maar ook 'de slecht onderhouden straten en bermen' en 'de rommel die sommige bewoners er zelf van maken' komen voorbij. De recent door de gemeente met speciale stoeptegels aangewezen plekken om de papier-, plastic- en GFT-containers te plaatsen houden eveneens de gemoederen bezig. Op één locatie hebben bewoners het probleem van een onlogische plaats zelf maar opgelost, weet één van de aanwezigen. ,,Daar hebben ze eigenhandig de stoeptegel verplaatst.’’

   

  Ook wijkagent Erik Jan Bosma schuift nog kort aan. Dat de politie moeilijk bereikbaar is, wil één van de aanwezigen toch even kwijt. Bosma reageert hier rustig op en legt uit hoe het werkt, tot tevredenheid van degene die hem erop aansprak.

   

  Wat besproken ergernissen daargelaten, is het toch vooral een prettig samenzijn daar onder die bomen aan de Brielsedreef, zoveel is wel duidelijk. Of zoals gezegd: ,,We kunnen het nergens beter hebben. Dan hebben we toch een topvakantie, als we hier zijn. We hoeven niet te werken, alleen lekker zitten en rondkijken.’’

   

  De laatste keer ‘buurten’ is over twee weken, op donderdag 18 augustus van 14.00 tot 16.00 uur, eveneens aan de Brielsedreef 39a in Prinsenbeek. 

  Donderdag 04 augustus 2022
  Prinsenbeekbuurtenheemkundekring Op de BeekMuseum De Rijf
  0
  https://www.prinsenbeeknieuws.nl/nieuws/afvalbakken-kunnen-wel-groter-maar-niet-vaker-geleegd/
  Reacties