1. ‘Waar zit die cocaïnewasserij?’

  ‘Er moet ergens in de regio een cocaïnewasserij zitten. De dumpingen en de vondst van chemicaliën van de afgelopen dagen in Prinsenbeek, Zevenbergen en Ulvenhout wijzen daarop. Wie vertelt ons waar hij zit?’ Zo luidt de oproep van de Politie Zeeland-West-Brabant.
  ‘Waar zit die cocaïnewasserij?’
  Dumping Halseweg. (Foto: Rob Wolbrink)

  Door Politie Zeeland-West-Brabant

  In drie dagen vier dumpingen van ongeveer hetzelfde afval. Twee in Zevenbergen, één in Prinsenbeek en één in Ulvenhout. En opgeslagen chemicaliën in een woonwijk. 

   

  Een overzicht: dinsdag op de Markdijk en Dikkendijk in Zevenbergen, stalen blauwe drums (vaten) en afval; woensdag op de Halseweg in Prinsenbeek, weer stalen blauwe drums, woensdag 5000 liter chemicaliën in een garagebox aan de Korenberg in Bergen op Zoom en donderdag op de Chaamseweg in Ulvenhout een gestolen vrachtwagen met afval vrijgekomen bij de productie van amfetamine.

   

  Alle zaken zijn onderzocht en de experts hebben weinig twijfel: ,,Dit zou weleens van één en dezelfde cocaïnewasserij kunnen zijn. En die zit hier niet ver vandaan.”

   

  Meest gevaarlijke lab

  Het produceren en verkopen van cocaïne is uiteraard strafbaar; het ondermijnt de maatschappij. Maar het proces om vanuit kleding of iets dergelijk de cocaïne te wassen, gebeurt in het meest gevaarlijke lab. En natuurlijk 5000 liter opslag in een woonwijk is te gek voor woorden. De schade aan het milieu is aanzienlijk. De chemicaliën liepen uit de gedumpte vaten en dropen uit de vrachtwagen. De kosten moeten door ons allemaal gedragen worden. Reden genoeg om dit lab te vinden.

   

  Het onderzoek is in volle gang maar we willen graag uw hulp. Wie weet iets van de vier dumpingen, wie heeft gezien dat de vaten en het afval gedumpt zijn? Het gaat om donkerblauwe drums. Die moeten toch opvallen. En wie heeft gezien dat het vrachtwagentje in paniek, zoals het lijkt, achtergelaten is? Wie heeft de vrachtwagen zien staan op de Chaamseweg in Ulvenhout.

   

  Kortom we willen alle informatie hebben. Ook zullen er mensen zijn die weten of vermoeden dat er ergens een wasserij zit, waar dit afval vandaan kan komen. Geef ons uw informatie. Dat kan anoniem via meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M. Informatie kan ook worden verstrekt via het formulier op de website van de politie (klik hier), via de politieapp, via het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen, via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006).

  Vrijdag 24 januari 2020
  prinsenbeekdrugsafvalpolitie
  ‘Waar zit die cocaïnewasserij?’
  Dumping Halseweg. (Foto: Rob Wolbrink)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.