Groenrijk korting 728
 1. Waar is de bouwstress op de Bouwboulevard gebleven?

  ‘Als je het genoegen hebt om bewoner te zijn van het eerste huis in de Overveldsestraat in Prinsenbeek, dan is het volgen van de drukte in de straat niet zo'n probleem. Je kijkt regelmatig naar buiten en ziet dat het opvallend stil geworden is op de Bouwboulevard. Dus het fietsje maar eens gepakt en afgelopen weekend bij de clubkes langs gegaan.'
  • (Foto's: Cees Oostvogels)

  ‘Als je het genoegen hebt om bewoner te zijn van het eerste huis in de Overveldsestraat in Prinsenbeek, dan is het volgen van de drukte in de straat niet zo'n probleem. Je kijkt regelmatig naar buiten en ziet dat het opvallend stil geworden is op de Bouwboulevard. Dus het fietsje maar eens gepakt en afgelopen weekend bij de clubkes langs gegaan.'


  Door Cees Oostvogels
  Op het bouwadres van ‘Ut Span' is niks te zien en bij verdere informatie blijkt dat ze alles al naar het opbouwadres gebracht hebben. Ook geen verdere info omtrent hun act tijdens de komende optocht. Zouden ze bang zijn dat hun idee gaat uitlekken?

  Toch bleek er dat er nog wat materiaal stond in de nishut van De Japjuinen en wel hun titelbord. Ook De Japjuinen konden er niks over zeggen, maar ze waren wel enorm blij dat ze in de optocht net achter ‘Ut Span' liepen. (Mannen bij deze nog bedankt!)


  De Japjuinen is een mooi clubke en voor het eerst dit jaar in de eredivisie van de optocht. Die mannen zetten een mooi ‘Kasteel op wielen' neer en het wordt ‘nun bak mee klasse'. Stress kennen die mannen niet, alhoewel de tijd ook voor hen gaat dringen, dus met man en macht worden de laatste koppen gegaasd en geplakt en in het wit gezet. Kleurtje erop en vrijdag opbouwen. Over kleuren gesproken, die mannen maken van de kleur groen binnen een avond bruin.


  De Matties bouwen bij Addy en Nancy. Ze bouwen over {s}groot. Lekker in het zonnetje wordt de laatste hand gelegd aan de hoofdkop. Voor het tweede jaar bouwen ze in de B en plezier en lol staat bij deze mannen voorop. Zou er dan toch iets van De Balken in de genen zitten? Hebben nog maar één wens en dat is een grotere bouwschuur.


  Bij Mark en Rian van Velzen bouwen de Mini Bietjes. ‘The Biet goes on' in de Kinderoptocht in AK. Aan de wagen kun je gelijk zien dat zij het bouwen met de pollepel naar binnen krijgen. In de kantine hangen dan ook de foto's van de wagens die ze gebouwd hebben en waar ze de eerste (en net geen eerste) prijs mee behaald hebben. Mooie kantine voor een receptieeeeeeee!!!!


  Tegenover de Mini Bietjes bouwen de Clummels in de CKO. Jasper vertelt vol trots dat ze vorige keer veertiende geworden zijn, maar dat ze dit jaar voor een plek in de top tien gaan.


  Ook staan de creaties van ‘10 Misschien' en ‘RKKV etc etc' binnen en zij doen beide mee in de C op zondag. De onderlinge strijd is de inzet voor de optocht. Opvallend is dat de clubs alleen maar uit mannen of vrouwen bestaan en dat het bekenden van elkaar zijn.


  Bij de familie Van Gils bouwen de Nachtbraokers en dat wordt niet mis. ‘Ik zie, ik zie' is de titel van hun wagen, waar ze mee gaan strijden om die felbegeerde Cup met die grote oren. Ook bij De Nachtbraokers nog maar zat te doen maar geen stress te bekennen en onder het mom van ‘dur ies er nog nooit ene blijve staon' worden de bewegingen getest.


  Schuin tegenover bij de Familie Machielsen bouwt CV Bende Gek  en die hebben de onderwagen van hun bonte kermis op een week gegaasd, geplakt en afgespoten. Zijn vorig jaar 7e geworden in de B maar gaan dit jaar voor een hogere plaats en dat gaat er zeker inzitten. Goede vormen en mooi afgewerkte koppen, mede dankzij de hulp van ‘Bels Lowieke', die het vormen nog steeds niet verleerd is.


  Geen stress en overal wordt er relaxed naar de zaterdag en zondag uitgekeken.


  Op vrijdag krijgt de Overveldsestraat  bezoek van onder meer Kiwisensatie, Leutlaaiers, Meelballen en Klepperbekken voor het opbouwen van hun wagens. Misschien dat er dan alsnog wat stress bij komt kijken.


  Iedereen heel veel succes met de optochten en veel kijkgenot en plezier tijdens de carnaval.
   
  Houdoe.
   
  Dinsdag 21 februari 2017
  PrinsenbeekcarnavalBoemeldonckcarnavalswagensbouwen
  • (Foto's: Cees Oostvogels)
  0
  Reacties