Trined 728
 1. Hulp vrijwilligers bij verbouwing kerk

  Tijdens de verbouwing van kerk OLV ten Hemelopneming in Prinsenbeek door De Kok Bouwgroep wordt ook veel werk verzet door vrijwilligers, staat in nieuwsbrief Lieve Hemel van Parochie OLV ten Hemelopneming. Zo zijn ze druk in de weer met het aanpassen van de kerkbanken voor de nieuwe kerkruimte.
  Hulp vrijwilligers bij verbouwing kerk
  (Foto: Nieuwsbrief Lieve Hemel)

  Hierdoor bespaart de parochie veel geld. Het is wel een enorme klus, want een deel van de banken moet op maat worden gezaagd en de metalen steunen moeten worden aangepast.

   

  Ondanks de coronacrisis ligt de verbouwing van kerk OLV ten Hemelopneming in Prinsenbeek redelijk op schema. Het parochiebestuur verwacht dat het werk voor de zomervakantie kan worden opgeleverd.

   

  Atelier2Architecten heeft in de kerk ruimtes ontworpen voor onder meer secretariaat, werkkamers, huiskamer en Mariakapel. In de voormalige biechtstoelen komt glas, zodat er daglicht in de nieuwe ruimtes komt. En de pui bij het kerkplein wordt naar buiten uitgebouwd, om zo een grotere ontvangstruimte te creëren. De verbouwing wordt bekostigd uit de opbrengst van de verkoop van de pastorie aan projectontwikkelaar Vastlab, die op die locatie appartementen gaat bouwen.

  Donderdag 04 juni 2020
  Prinsenbeekkerkverbouwingvrijwilligers
  Hulp vrijwilligers bij verbouwing kerk
  (Foto: Nieuwsbrief Lieve Hemel)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.