1. Vrijwilligers helpen bij verhuizing Amphia

  In totaal 291 patiënten zijn vrijdag veilig overgebracht naar hun kamers in het nieuwe Amphia Ziekenhuis aan de Molengracht in Breda. Bij deze grote logistieke operatie waren ook veel vrijwilligers betrokken, zoals Ad en Annelies Franken uit Prinsenbeek.
  • (Foto: Amphia Ziekenhuis)
  • (Foto: Amphia Ziekenhuis)
  • (Foto: Familie Franken)
  • (Foto: Familie Franken)

  Vanaf twee locaties werden patiënten verhuisd, namelijk vanaf Langendijk via speciaal medisch ingericht vervoer en vanaf de bestaande bouw Molengracht via de gloednieuwe ondergrondse gang. Ad stond bij de liften op de locatie Langendijk. Hij moest ervoor zorgen dat er geen bezoekers in die liften voor de bedden zouden stappen. Echtgenote Annelies begeleidde de bezoekers vervolgens in de daarvoor beschikbare andere lift. Ze hadden het er druk mee, maar de sfeer was goed. Er waren meer Bekenaren die hielpen bij de verhuizing, vertelt Annelies. Onder andere op de Molengracht bij het beddentransport.

   

  Rond 17.00 uur lagen alle patiënten in hun nieuwe eenpersoonskamer en waren de verpleegafdelingen in de nieuwbouw operationeel. Ook de nieuwe Spoedeisende Hulp, de Huisartsenpost en verloskundige zorg zijn in bedrijf op de nieuwe locatie. Vandaag is nog een verhuisdag, namelijk die van de poliklinieken. Vanaf maandag 2 december gaan de poliklinieken in het nieuwe ziekenhuis open.

   

  Speciale aandacht ging uit naar alle kinderen en zuigelingen die van Langendijk naar Molengracht verhuisden. Het speciaal vervoer was voor de kinderen extra versierd met allerlei kleurplaten. Op hun nieuwe kamers wachtte hen een warm welkom met knuffelberen en CliniClowns. Om 11.00 uur is de eerste baby in de nieuwe locatie geboren. Op Langendijk is afscheid genomen van een jarenlange traditie aan bevallingen. De laatste baby werd daar om 08.10 uur geboren. 

   

  Indrukwekkend gebeuren

  De lange en precieze voorbereiding betaalde zich vrijdag terug. Eerste prioriteit voor iedereen was het goed verhuizen van de patiënten. Maar ook dozen en rolcontainers gingen de hele dag heen en weer. Met de andere werkers genoten ook Ad en Annelies na afloop van een lange dag van de friet met snacks van het Amphia. Ze kijken tevreden terug op een geslaagde werkdag. ,,De bezoekers spraken over een zeer indrukwekkend gebeuren’’, aldus Annelies, die dit bevestigt.

   

  Behalve kinderen waren er ook mensen op leeftijd die hun oude kamer voor een nieuwe kamer moesten verwisselen. Vooral kwetsbare ouderen, die vervolgzorg nodig hadden in bijvoorbeeld een verpleeghuis, wilden het ziekenhuis niet twee keer in korte tijd verhuizen. Diverse ketenpartners hebben op verzoek van Amphia de wachttijd opgeheven en tijdelijk extra capaciteit voor zo’n 20 patiënten vrijgemaakt.

  Zaterdag 30 november 2019
  PrinsenbeekverhuizingziekenhuisAmphia
  • (Foto: Amphia Ziekenhuis)
  • (Foto: Amphia Ziekenhuis)
  • (Foto: Familie Franken)
  • (Foto: Familie Franken)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.