1. Vrij rustig bij stembureau 301

  Twee maanden na de verkiezingen voor provincie en waterschap kunnen stemgerechtigden vandaag weer naar de stembus, voor de Europees Parlementsverkiezing. In Prinsenbeek kan men hiervoor tot negen uur vanavond terecht bij stembureaus in Café-Zaal ’t Veehandelshuis, De Drie Linden, De Zilverberk, de kerk aan de Markt, Scouting Thomas-More en Sportpark De Heikant.

  In het voorportaal van de kerk is stemlokaal 301 ingericht. Achter de tafel zitten Wouke Eindhoven, Marianne van Dongen en Rini van Haperen. Ze vertellen dat het hier iets rustiger is dan bij de vorige verkiezingen, dat het de hele dag binnendruppelt. Om kwart voor drie hebben hier 250 burgers hun stem uitgebracht.

   

  Alles verloopt rustig, maar af en toe moeten ze iemand corrigeren. Zoals wanneer twee mensen samen in een stemhokje willen gaan staan. ,,We zien toe op de regels en handhaven die.''

   

  Nadat het stemmen om negen uur vanavond is afgelopen, begint het tellen van de formulieren per partij. Hiervoor komt ook de ochtendploeg terug. Dat tellen is overigens openbaar. ,,Iedereen mag erbij zijn, kijken, commentaar leveren, maar niet helpen’’, aldus Wouke Eindhoven.

  Donderdag 23 mei 2019
  PrinsenbeekstemmenEuropees Parlement
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.