Groenrijk 728 100920
 1. Vriendengroepje brengt 435 bomen

  Met z’n zessen hebben ze de afgelopen weken veel meer kerstbomen ingezameld dan er zaterdagavond op de Markt in Prinsenbeek op de brandstapel pasten. Maar liefst 435 stuks brachten ze in een grote container naar het dorpscentrum voor de jaarlijkse kerstbomenverbranding.

  De gemeente stond daar klaar met een kraakwagen en twee van de jonge bomenophalers hielpen mee om het opgehaalde groen in de vuilniswagen te werpen.

   

  Meteen na kerst waren Max, Bram, Demi, Romy, Armando en Lieke - allemaal tussen de 5 en 12 jaar - begonnen met het inzamelen in de omgeving van de Middenweg en Vliet. Bij hun woning had de vader van enkele inzamelaars een grote container van het familiebedrijf neergezet. Max en Bram vonden het zaterdagavond wel een beetje jammer dat hun bomen niet op de stapel terechtkwamen, maar ze waren voorbereid. Er was tevoren contact geweest met de gemeente. Lootjes voor de prijzen hadden ze in ieder geval genoeg, maar daar was het ze eigenlijk niet om te doen.

   

  Edwin Nuchelmans van de gemeente noemde de actie van de kinderen een mooi en leuk initiatief. ,,Hierdoor zijn er veel bomen van de straat.’’ Dat ze niet meer op de brandstapel pasten, komt omdat er op het nieuwe plein is gekozen voor een kleinere berg met tweehonderd bomen in plaats van zo'n negenhonderd in het verleden, legde hij uit. ,,Ter bescherming is er in plaats van een halve dit keer ook een hele vrachtwagen zand gestort op de plek van de verbranding.’’

   

  Aanzienlijk vuur

  Dat het een wat kleinere stapel was, leek het publiek niet de deren. Nadat er eerst nog enkele auto’s moesten worden weggesleept, ging om kwart over zeven de fakkel erin en genoten een paar honderd aanwezigen van toch een aanzienlijk vuur. Dat vanwege de wind door de brandweer nog met het nodige water in bedwang moest worden gehouden.

  Zondag 12 januari 2020
  Prinsenbeekkerstbomenverbranding
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.