Regiobank bedrijfshypotheek 728
 1. Vredeskapel netjes voor Dodenherdenking

  Leerlingen van groep 8C van basisschool De Griffioen hebben donderdag de Vredeskapel aan de Kapelstraat in Prinsenbeek schoongemaakt. Alles ziet er weer netjes uit voor de Dodenherdenking komende dinsdag 4 mei.
  Vredeskapel netjes voor Dodenherdenking
  (Foto: Pim Monné)

  Al vele jaren zorgen de leerlingen uit de hoogste groepen van de Prinsenbeekse basisscholen om beurten voor het onderhoud van de Vredeskapel. Heemkundekring Op de Beek en Mobilisatiemuseum "Weest op uw hoede" vinden het belangrijk dat de jeugd zorgvuldig met het erfgoed omgaat en verwachten dat dat op deze wijze wordt gestimuleerd. Binnenkort wordt deze taak weer overgedragen aan de leerlingen van groep 7 van De Horizon. Zij zorgen dan in het schooljaar 2021-2022 voor de kapel.

   

  Tijdens Dodenherdenking is er bij de kapel een aangepast programma vanwege corona. Zo is vanaf 11.00 uur de Vredeskapel geopend en kan iedereen die dit wil gedurende de dag bloemen leggen bij het monument in de kapel. Ook worden er kransen gelegd. Voor het complete programma van Dodenherdenking in Prinsenbeek: klik hier.

  Vrijdag 30 april 2021
  PrinsenbeekVredeskapelDodenherdenking
  Vredeskapel netjes voor Dodenherdenking
  (Foto: Pim Monné)
  0
  Reacties