1. Vragen SP over kosten afvalpasje

  Vragen SP over kosten afvalpasje
  Er blijft nogal eens een afvalpasje liggen bij de containers, blijkt wel uit de berichtjes in de rubriek ‘Gevonden/verloren’ op deze site. Eerder werd vaak snel een nieuw gratis pasje aangevraagd, maar sinds 30 oktober kost dat voortaan 15 euro. De SP fractie Breda wil van het college van burgemeester en wethouders uitleg over dat bedrag.

  De productiekosten zouden 2,40 euro euro zijn en de overige kosten 12 euro. Gaat dit geld naar controle en verwerking van het pasje of is het bestemd voor het opruimen van gedumpte afvalzakken?

   

  De SP vindt dat dumpingen niet mogen worden afgewenteld op de pech van inwoners met een gebroken pasje. Volgens de SP werkt het systeem alleen als er draagvlak voor is en dat kun je creëren door de kosten van verbanging te verdelen over alle Bredanaars, door middel van een kleine verhoging van de afvalstoffenheffing, mits het budget daar nog niet in voorziet.

   

  Bij de invoering van het nieuwe systeem is volgens de gemeente bij de burgers bekend gemaakt dat het pasje geld zou gaan kosten. In december 2017 is vastgesteld dat per 1 juni 2018 15 euro zou worden gevraagd. Dit is iets later, op 30 oktober, doorgevoerd.

  Donderdag 07 februari 2019
  PrinsenbeekafvalpasjeafvalcontainerGemeente Breda
  Vragen SP over kosten afvalpasje
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.