1. Raadsvragen over verdwijnen laatste 24-uurs geldautomaat uit Prinsenbeek

  De 24-uurs geldautomaat in het pand van de Rabobank in Prinsenbeek gaat eind dit jaar weg; het leegstaande gebouw is verkocht en krijgt een andere bestemming. Hiermee verdwijnt de laatste 24-uurs geldautomaat uit het dorp. De raadsfracties van CDA en VVD hebben hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders van Breda.
  Raadsvragen over verdwijnen laatste 24-uurs geldautomaat uit Prinsenbeek

  De fracties noemen een geldautomaat als voorziening voor een verzorgingsgebied van een kleine 12.000 inwoners onmisbaar. Na het verdwijnen van deze laatste automaat zijn er in Prinsenbeek volgens de fracties volgend jaar geen apparaten meer beschikbaar voor het afhalen en afstorten van geld. Terwijl veel inwoners nog met contact geld betalen, vooral ouderen. En veel bedrijven ze gebruiken om geld af te storten.

   

  De fracties willen weten of het college van burgemeester en wethouders tenminste één 24-uurs geldautomaat in een dorp als Prinsenbeek redelijk vindt. En wat het college intussen heeft ondernomen en van plan is te gaan doen om deze voorziening te behouden.

   

  Rabobank Breda zegt er alles aan te doen om een geldautomaat in Prinsenbeek te houden en ook al twee jaar met de gemeente in gesprek te zijn over een goede locatie in het dorpscentrum. De bank heeft al verschillende voorstellen gedaan voor een pinbox, maar de gemeente wilde hiervoor om verschillende redenen geen vergunning afgeven, verklaart Danielle van Hooijdonk van de Rabobank. Voorgesteld is ook om de realisatie van zo’n zelfstandige unit mee te nemen bij de herinrichting van de Markt. Maar de bank krijgt hiervoor volgens Van Hooijdonk geen toestemming en medewerking van de gemeente.

   

  De bank vindt het belangrijk om deze voorziening te blijven bieden, ook al vraagt het plaatsen, onderhouden en beveiligen een flinke investering, aldus Van Hooijdonk, die aangeeft dat de bank nog steeds hoopt er met de gemeente uit te komen. ,,Het is bekend dat hier in Prinsenbeek behoefte aan is; het is een belangrijke sociale voorziening.’’

   

  Ze legt uit dat de automaten uit de gebouwen met woon- of commerciële functie weg moeten vanwege de veiligheid en dat het alternatief een pinbox is. Als het niet lukt om ergens in het centrum van Prinsenbeek zo’n zelfstandige unit te plaatsen is de dichtstbijzijnde 24-uurs-geldautomaat straks in Princenhage.

  Zondag 09 juni 2019
  PrinsenbeekRabobank BredageldautomaatGemeente Breda
  Raadsvragen over verdwijnen laatste 24-uurs geldautomaat uit Prinsenbeek
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.