Groenrijk zomergoed 728
 1. Vragen over verkeersdruk door werk IABC

  De CDA-fractie in de Bredase gemeenteraad vraagt aandacht voor de verkeersdruk in Prinsenbeek. Zeker als na de zomer wordt gestart met werkzaamheden bij het knooppunt IABC - Leursebaan en de verkeersafwikkeling via Prinsenbeek gaat.
  Vragen over verkeersdruk door werk IABC

  Dit schrijft CDA-gemeenteraadslid Marc van Oosterbosch in een brief aan het college van burgemeester en wethouders van Breda.

   

  Hij wijst op de al jaren groeiende verkeersdruk in Prinsenbeek. ‘Door het toevoegen van woningen in het dorp zelf, maar ook in Etten-Leur en Zevenbergen is de belasting van enkele wegen enorm toegenomen, zoals op de Schutsestraat, Heikantsestraat en het Velsgoed.’ Door het thuiswerken vanwege corona was de drukte iets afgenomen, maar sinds een aantal weken stijgt de verkeersdruk weer per dag, aldus Van Oosterbosch.

   

  Zes tot acht maanden

  De fractie van CDA Breda wil van het college weten of het verkeer van knooppunt IABC - Leursebaan inderdaad door Prinsenbeek wordt geleid voor een periode van zes tot acht maanden en waarom. Verder of het college wil overwegen om het werk uit te stellen naar de zomer van 2022, omdat de verkeersdruk juist in de herfst- en winterperiode het hoogst is. Ook vraagt het CDA wat het college gaat organiseren om de verkeersdruk en de effecten daarvan zo laag mogelijk te houden.

  Woensdag 16 juni 2021
  PrinsenbeekverkeersdrukIABCleursebaanGemeente Breda
  Vragen over verkeersdruk door werk IABC
  0
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.