Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Voorbereidingen WinterWonderBeek in volle gang

  Voorbereidingen WinterWonderBeek in volle gang
   ‘Ook dit jaar mogen wij met trots aankondigen dat ons mooie evenement weer doorgang mag vinden’, meldt Stichting WinterWonderBeek. Van 14 december 2017 tot en met 4 januari 2018 is er weer een schaatsbaan op de Prinsenbeekse Markt. En ook deze editie met weer nieuwe activiteiten. Op 28 november is er een informatieavond voor omwonenden.

   

  Door Stichting WinterWonderBeek

  We zijn met ons team al flink bezig met de voorbereidingen. De werkgroep programmering is druk in de weer om een mooi programma neer te zetten voor jong en oud. De werkgroep sponsoring is bezig om de nodige sponsorgelden binnen te halen, wat hard nodig is om de continuïteit van de schaatsbaan te waarborgen. Kijk op onze site www.winterwonderbeek.nl voor de mogelijkheden. Via deze site kunnen vrijwilligers zich ook aanmelden om mee te helpen bij de kassa en schaatsuitgifte.

   

  Duitse kerstmarkt

  Wij trachten als organisatie ieder jaar één of meerdere nieuwe elementen aan het evenement toe te voegen. Dit jaar is dat onder meer een echte Duitse kerstmarkt in en rondom de schaatsbaan. Zet alvast in je agenda zaterdag 16 en zondag 17 december, binnenkort volgt meer informatie hierover.

   

  Schaatsavond voor mensen met beperking

  Ook nieuw dit jaar: een schaatsavond voor mensen met een verstandelijke beperking. Er is een speciale werkgroep op de achtergrond druk bezig om hier een mooie avond van te maken. Het doel van deze avond is om de deelnemers de gelegenheid te geven om lekker te schaatsen, op het ijs te lopen en er bijvoorbeeld met een rolstoel op te rijden. Maar degenen die dat willen, kunnen ook als vrijwilliger aan de slag bij de schaatsuitgifte of achter de bar. Deze activiteit is woensdag 20 december van 19.00 tot 22.30 uur.

   

  Statushouders

  Verder hebben er gesprekken plaatsgevonden met de begeleiders van de statushouders in ons dorp (een statushouder is een asielzoeker met een voorlopige of voorwaardelijke verblijfsvergunning). In deze gesprekken hebben we gesproken over hoe wij als organisatie de statushouders de gelegenheid kunnen bieden om zich in te zetten als vrijwilliger op en rondom de schaatsbaan. Deze inzet is goed voor het evenement en goed voor de statushouders, voor hun integratie.

   

  Milieu

  Ook onderzoeken we of we maatschappelijk verantwoord iets kunnen bijdragen aan het milieu. Eén van de zaken die onderzocht worden, is of het mogelijk is om de warmte die vrijkomt bij de chiller (de ijsmaker) door te transporteren naar het cafégedeelte, om hiermee deze ruimte op te warmen. Op deze manier hebben we minder kostbare middelen nodig, wat niet alleen beter is voor het milieu, maar ook voor het budget.

   

  Binnenkort zullen wij ons programma presenteren. Als organisatie zijn we daar nu al trots op. Houd onze website www.winterwonderbeek.nl in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

   

  Informatieavond omwonenden

  Wij willen de omwonende bewoners tijdig informeren over het evenement en het programma. De organisatie van WinterWonderBeek wil iedereen die daar behoefte aan heeft van harte uitnodigen op dinsdag 28 november om 19.00 uur in Café-Zaal ‘t Veehandelshuis. Ook wordt u dan in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen over het evenement.

   

  ‘Samen maken we WinterWonderBeek’

  Dinsdag 14 november 2017
  PrinsenbeekWinterWonderBeekschaatsbaan
  Voorbereidingen WinterWonderBeek in volle gang
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.