1. Voorbereiding verbetering wegdek Beeksestraat

  Voorbereiding verbetering wegdek Beeksestraat
  Een jaar geleden werd de straat ingemeten.
  In de Beeksestraat in Prinsenbeek, ten noorden van de rotonde, heeft een gespecialiseerd bedrijf deze week grondmonsters genomen in opdracht van de Gemeente Breda. Dit als voorbereiding op werkzaamheden die de gemeente in deze straat gaat uitvoeren.

  Aanleiding is volgens de gemeente het slechte wegdek in combinatie met wortelopdruk op het trottoir. ,,Door de werkzaamheden maken we de weg en het trottoir weer veilig voor alle weggebruikers’’, aldus een gemeentewoordvoerster. Dit werk omvat herbestrating en het aanbrengen van ondergrondse voorzieningen voor de bomen. ,,Daarom moeten we ook gegevens hebben over de bodem’’, aldus de woordvoerster.

   

  Het is nog niet bekend wanneer de werkzaamheden beginnen. De gemeente wil eerst nog spreken met de bewoners. ,,Zij krijgen later, als de plannen wat concreter zijn, een uitnodiging om de voorlopige plannen te bespreken. Input van de bewoners kan daarna worden verwerkt in het definitief ontwerp.''

   

  Een deel van de Beeksestraat, tussen Dennenweg en Buitenwal, is ruim een jaar geleden al vernieuwd. Dit is gebeurd toen er een gat bij een put was ontstaan. De riolering bleek in dat deel van de straat zo slecht dat het onmiddellijk moest worden vervangen. Eind 2017 is ook het riool vernieuwd op het kruispunt Beeksestraat-Vogelbos. 

   

  In de plannen van de gemeente voor de rest van de Beeksestraat wordt vooralsnog niet gesproken over vernieuwing van de riolering. Maar bewoners vermoeden dat juist een verzakte riolering een belangrijke oorzaak is van het slechte wegdek vol gaten en kuilen. En dat in een drukke straat met veel vrachtverkeer, die nogal eens wordt gebruikt als alternatief voor de filegevoelige snelweg A16.

  Donderdag 09 mei 2019
  PrinsenbeekBeeksestraatGemeente Bredawerkzaamheden
  Voorbereiding verbetering wegdek Beeksestraat
  Een jaar geleden werd de straat ingemeten.
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.