Groenrijk 728 voorjaarsbloeiers
 1. Voorbereiding grondtransport Weimeren

  Polder Weimeren in Prinsenbeek wordt de komende jaren ontwikkeld tot een grootschalig, waterrijk natuurgebied. De bouwborden staan er intussen en vandaag zijn de werkzaamheden van start gegaan, met het aanleggen van tijdelijke voorzieningen voor grondtransport tussen de Markweg en de Nieuwveerweg, meldt Waterschap Brabantse Delta.
  Voorbereiding grondtransport Weimeren

  ,,We beginnen met het aanleggen van tijdelijke voorzieningen, die straks het grondtransport mogelijk maken. Dus nog niet voor de daadwerkelijke inrichting van het gebied’’, aldus de woordvoerster van het waterschap, die aangeeft dat de omvang ingrijpend zal lijken. Het voorbereidend werk vindt plaats op het terrein tussen de Markweg en de Nieuwveerweg. 

   

  Duikers en gronddam

  Vandaag wordt het eerste materieel gebracht en worden verkeersborden geplaatst. Vanaf dinsdag wordt het echte werk zichtbaar. ,,Denk hierbij aan de aanleg van een toerit naar de Markweg, door middel van grote duikers en een gronddam. Maar ook aan een oversteek naar de Nieuwveerweg en een bouwweg tussen de Markweg en Nieuwveerweg. En er wordt de komende weken met veel zand en asfalt gewerkt. Dit alles om straks met de daadwerkelijke inrichting van het gebied te kunnen starten.’’

   

  Polder Weimeren in Prinsenbeek wordt de komende jaren ontwikkeld tot een grootschalig natuurgebied met waterplassen, moeras, bosjes en ruige graslanden. Deze eerste fase van het project duurt naar verwachting drie jaar. Tijdens de werkzaamheden wordt ook de Polderweg afgesloten voor publiek, evenals de wandelkade naar de Nieuwveerweg. Ter vervanging worden tijdelijke wandelroutes aangelegd. Intussen spreekt de projectorganisatie met belanghebbenden over hoe definitieve nieuwe recreatie een plek kan krijgen in het natuurgebied.

   

  In Noordrand Midden werken Provincie Noord-Brabant, Waterschap Brabantse Delta en Staatsbosbeheer samen aan waterrijke natuurontwikkeling. Die ontwikkeling omvat de natuurgebieden Weimeren, Strijpen/De Berk en Kelsdonk/Zwermlaken ten noorden van Etten-Leur en Prinsenbeek. Voor een eerder bericht: klik hier.

  Maandag 12 oktober 2020
  PrinsenbeekWeimerenpoldernatuurontwikkelingWaterschap Brabantse Delta
  Voorbereiding grondtransport Weimeren
  0
  [nexturl]
  Reacties