1. Volle bak voor waterstof

  Wouter van der Laak van WaterstofNet in Turnhout hield afgelopen maandag in Zaal Marktzicht een energieke presentatie over ‘De rol van waterstof in ons leven’. De ruim tachtig geïnteresseerden in de zaal deden actief mee tijdens deze door Rotary Club Prinsenbeek en Omstreken georganiseerde avond.
  Volle bak voor waterstof
  (Foto: Rotary Club Prinsenbeek en Omstreken)

  Door Hans Bakker

  Waterstof is een energiedrager zoals aardgas dat ook is, en gaat daarom een zeer belangrijke rol spelen in de overgang van fossiele energiedragers naar hernieuwbare dragers, de zogenoemde energietransitie.

   

  Wouter van der Laak presenteerde een overzicht van onze toekomst met waterstof. Van de productie van waterstof, het vervoer, de opslag tot de toepassingen ervan in wonen (verwarming en koken), mobiliteit (trucks, auto’s, bussen en treinen), industrie (warmte, stoom) en chemie (bouwsteen voor producten zoals plastics). Door de energieke presentatie van Wouter, de vragen en de discussie hebben de deelnemers een veel concreter beeld gekregen van waarom en waar waterstof een rol in hun leven zal gaan spelen.

   

  Geïnteresseerd om de presentatie van Wouter te ontvangen en/of om meer te horen over de activiteiten van Rotary Club Prinsenbeek? Stuur dan een mailtje naar: rotaryprinsenbeek@gmail.com.

  Vrijdag 08 november 2019
  PrinsenbeekRotary Club Prinsenbeek en OmstrekenwaterstofWaterstofNet
  Volle bak voor waterstof
  (Foto: Rotary Club Prinsenbeek en Omstreken)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.