1. Volgende fase bouw Westrik van start

  • Rosalie en Thymen op de plek waar ze over een jaar gaan wonen, aan de Westrikse Binnenweg.
  Ook voor de toekomstige bewoners van fase 1b begint hun woning in Westrik in Prinsenbeek meer concreet te worden. Dinsdagmiddag was de officiële start bouw van de 41 koopwoningen op de bouwplaats aan de zuidrand van het dorp. Wethouder Daan Quaars en jonge toekomstige bewoners hielpen bij het in gang zetten van het boren van de eerste paal.

  Fase 1b omvat 33 ‘standaardwoningen’, 8 nul-op-de-meter (NOM) woningen en 8 huurwoningen.

   

  De snelle verkoop van het plan toont volgens Giesbers Ontwikkelen en Bouwen aan dat er nog steeds een grote behoefte bestaat aan nieuwe woningen nabij dorpskernen en in Prinsenbeek in het bijzonder. Vorig jaar september is de eerste paal voor de eerste fase geslagen.

   

  Wat het plan Westrik volgens wethouder Quaars extra bijzonder maakt, is dat er relatief veel ruimte is gereserveerd voor groene en ecologische inbedding van de woningen. Langs het spoor wordt een circa 25 meter brede ecologische verbindingszone aangelegd, die wordt begrensd door een ecologische geluidscherm. Quaars wenste alle toekomstige bewoners ‘de tijd van hun leven hier’ en een fijne toekomst.

   

  Tijdens het boren van de eerste paal hielp John de Beijer, directeur Ontwikkeling en Commercie van Giesbers, ook het confettikanon in werking te zetten. Hij beloofde de woonwensen van de aanwezigen hier te gaan waarmaken.

   

  Ook de toekomstige bewoners van Westrik hadden een rol tijdens de feestelijkheden. Voorzien van bouwhelm en straatnaambord met huisnummer mochten zij symbolisch de eerste schop in de grond van hun kavel zetten. Ter afsluiting werd gezamenlijk het glas geheven op de nieuwe woonomgeving.

   

  De verkoop van Westrik is in volle gang. Van de 39 woningen (fase 1a) staat er nog één te koop, fase 1b (41 woningen) is voor 90 procent verkocht. De verkoop van de laatste 25 woningen (fase 2) verloopt ook voorspoedig, meldt Giesbers. De verwachting is dat de bewoners van fase 1b hun woning in het voorjaar van 2020 kunnen betrekken. En dat als het meezit de hele wijk eind 2020 klaar is.

   

  Westrik verrijst aan de zuidelijke rand van Prinsenbeek. Het wordt, zo meldt Giesbers, een buurtschap met een dorps karakter en een geheel eigen identiteit, veel groen en veel ruimte. Het plan bestaat uit 113 koopwoningen en 8 sociale huurwoningen, variërend van vrijstaande villa’s en tweekappers tot rij- en hoekwoningen, die allemaal net even anders zijn, maar qua architectuur duidelijk familie.

   

  De openbare ruimte dient als drager voor de identiteit van de levensloopbestendig wijk Westrik, meldt de ontwikkelaar. Duurzaamheid staat voorop, wat onder meer tot uiting komt in het bovengronds afvoeren van hemelwater en de ontwikkeling van een ecologische zone, die twee grote natuurgebieden zichtbaar met elkaar verbindt. De groene ruimten in Westrik vormen een doorgaand netwerk, maar kennen elk een eigen karakter. De variatie in het woonprogramma zorgt voor de totstandkoming van een kleinschalig en informeel woonmilieu, belooft Giesbers.

  Dinsdag 26 maart 2019
  PrinsenbeekWestrikwoningbouwGiesbers Ontwikkelen en Bouwenwethouder Breda
  • Rosalie en Thymen op de plek waar ze over een jaar gaan wonen, aan de Westrikse Binnenweg.
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.