Groenrijk 728 kerst
 1. Vijf vrolijke, volle vluchten

  In totaal 1.600 passagiers reisden mee tijdens vijf volle vluchten van Boemeldonck Airlines. De BAK-zittingen afgelopen twee weekenden, dit jaar in het vliegtuigthema, waren dan ook helemaal uitverkocht. En het massaal toegestroomde publiek waardeerde deze nieuwe opzet van het Boemeldoncks carnavalstheater in De Drie Linden.
  • (Foto: BAK Hoffotograaf Mariska van Dorssen)
  • (Foto: BAK Hoffotograaf Mariska van Dorssen)

  Tijdens de bij veel clubs populaire lange-tafelavonden, maar ook bij de eerste en laatste zitting in theateropstelling. Hiermee was er ook voor elk wat wils. De laatste zondag was de matineevoorstelling, vooral populair bij het meer seniore publiek. Ook zij genoten met volle teugen van het afwisselende programma, met uiteenlopende optredens en enthousiaste artiesten.

   

  Niet in de laatste plaats van de dansact van Prins Franciscus, hofdames en dansmarietjes. En operazanger Ricardo (Richard Spijkers), die behalve met zijn fenomenale stem ook met een virus het podium betrad. Nieuwe BAK-kletser dit jaar was Isabel Pijnappels, die tot genoegen van het publiek vertelde dat ze er met haar ‘Prinsenbeek Juice’ een wat andere werkwijze op nahield dan haar moeder bij Prinsenbeeknieuws.

   

  Nadat de ervaren jonge kletser Fleur Brokken als luchthavenmedewerker net een vliegtuig veilig had binnengeloodst, deed ze op humoristische wijze een boekje open over haar mannelijke collega’s. Dréke en Léke (André van Dongen en Léon Nagelkerke) vlogen een rondje over de Beek, waarbij het goed op elkaar ingespeelde duo precies wist hoe het publiek te bespelen.

   

  Angelique en Jeanny van CV De Drie Portjes betraden het vliegtuig na de landing. Als Neelie en Janske, ‘om te kuisen, uw kantoren en uw huizen!’. En in dit geval de cabine, waar ze op hilarische wijze roddelden over de eigenaren van de spullen die ze daar bij het schoonmaken zoal aantroffen.

   

  Pratende kerstboom

  Kiske van Overveld (Jaap Rutten) beklaagde zich als ‘pratende kerstboom’ over de locatie die hem dit jaar ten deel was gevallen, weggestopt op het kerkplein. Hij kwam met het ‘echte kerstverhaal' over het ‘kinneke’ Jezus, met in de hoofdrol Prins Franciscus. En terug van weggeweest stond ook John Goos op het podium. In deze tijden van 'woke' niet als BAK-kletser ‘Sjonnie Testosteronni’ maar als zichzelf. En dat vond het publiek duidelijk een uitstekend idee.

   

  Uitbundige carnavalstheatershow in nieuw jasje

  Hoewel de optredens van de BAK-kletsers altijd zeer worden gewaardeerd, omvat een mooie BAK-zitting zoveel meer. Een berg aan vrijwilligers had deze editie gezorgd voor een uitbundige carnavalstheatershow in een nieuw jasje. Met toepasselijke muziek van combo en hofkapel. En nog talrijke geslaagde optredens van onder meer ‘de stewardessen’, de raad van elf en de acteurs in de diverse filmpjes. Het waren al met al vijf prachtige ‘vluchten’, waarvan veel Bekenaren al hebben genoten.

   

  Aftermovie

  Voor degenen die het hebben gemist, en voor de liefhebbers die nog eens willen terugkijken heeft Bas Damen een leuke, korte aftermovie gemaakt, klik hier.

   

  Ideeën

  Om met de toekomstige BAK-zittingen nog meer tegemoet te kunnen komen aan de wensen van het publiek zou de BAK van Boemeldonck graag feedback krijgen. Hiervoor zijn al visitekaartjes met een QR-code uitgedeeld tijdens de BAK-zittingen. Ook op de website van de BAK is hiervoor ruimte: klik hier

  Maandag 30 januari 2023
  PrinsenbeekBAK-zittingencarnavalBoemeldoncktheater
  • (Foto: BAK Hoffotograaf Mariska van Dorssen)
  • (Foto: BAK Hoffotograaf Mariska van Dorssen)
  Deel dit artikel op:
  0
  [nexturl]
  Reacties